31/03-15 17:05

Danske fly har nu kastet over 200 bomber i kampen mod ISDanske fly har nu kastet over 200 bomber i kampen mod IS

Den seneste uge har de syv danske F-16-fly i Irak fløjet 10 missioner og anvendt i alt otte bomber.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

De syv danske F-16-fly i Irak, der deltager i kampen mod den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat, har nu været på 263 missioner og kastet i alt 202 bomber siden den første mission i oktober 2014.

Det fremgår af forsvarets ugentlige opdatering om den danske mission i Irak. Opdateringen viser, at danske styrker den seneste uge var på 10 missioner, hvor i alt otte bomber blev anvendt.

Irak: Militæret har befriet dele af Tikrit for IS
Irak: Militæret har befriet dele af Tikrit for IS

Canada stemmer for at bombe Islamisk Stat i Syrien
Canada stemmer for at bombe Islamisk Stat i Syrien

Missionerne har været offensive, og de danske fly har primært deltaget i missioner i Al Anbar og Ninawa i Irak. Målene for bomberne har været fjendtlige styrker.

De danske fly har den seneste uge blandt andet fløjet såkaldte Close Air Support-missioner, som er missioner, hvor flyene fungerer som luftstøtte til styrker på landjorden.

På denne type opgaver vil luftstøtten variere alt efter, hvad der er behov for. Det kan både dreje sig om overvågningsopgaver og bombninger af mål.

Islamisk Stat hylder Omar El-Hussein i officielt magasin
Islamisk Stat hylder Omar El-Hussein i officielt magasin

Det danske bidrag til kampen har, som Ritzau mandag kunne beskrive, frem til udgangen af februar kostet cirka 213 millioner kroner.

Enhedslisten tvivler på milliondyr dansk indsats mod IS
Enhedslisten tvivler på milliondyr dansk indsats mod IS

Men pengene er givet godt ud, og der er grund til optimisme, vurderer forsvarsminister Nicolai Wammen (S) i en række skriftlige svar til Ritzau.

- Danmarks og koalitionens indsats gør en forskel. Vi har bidraget til at beskytte den irakiske civilbefolkning mod ISIL’s (Islamisk Stat, red.) vanvittige forbrydelser. Og ISIL er mange steder blevet trængt i defensiven, erklærer han.

Foruden de syv kampfly bidrager Danmark til træningen af kurdiske soldater, og bidraget kan mærkes, mener forsvarsministeren.

Dansk krig mod IS har kostet næsten en kvart milliard
Dansk krig mod IS har kostet næsten en kvart milliard

- For eksempel er Bagdad ikke længere truet, og det er lykkedes at trænge ISIL væk fra flere af de områder, som var besatte i efteråret 2014.

Det danske F-16-bidrag til den såkaldte Operation Inherent Resolve består foruden de syv fly af op til cirka 140 mand. Lige nu er cirka 90 mand udsendt.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk læge: Populær myte om kvinders...
bt.dk
Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Brand i lejlighed: Person var død, da...
bt.dk
John døde efter fejl på dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx