Af Ritzau - 05/10-16 11:41; Opdateret: 05/10-16 14:19

600 fynske betjente afbryder samarbejde med chefen600 fynske betjente afbryder samarbejde med chefen

Kit Claudi Grøn-Iversen har været politidirektør på Fyn siden 2015. Det må høre op, mener betjente.

storybild

600 fynske betjente afbryder samarbejdet med politidirektør. Grunden er, at de hverken har tiltro til politidirektøren eller hendes ledelsesstil. (Arkivfoto) (Billede: Free/Colourbox)

Fyns Politiforening har ikke længere tillid til politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen og afbryder derfor samarbejdet.

Det oplyser politiforeningen onsdag til Fyens Stiftstidende.

Formand Steffen Daugaard forklarer på vegne af foreningens 600 medlemmer, at man hverken har tiltro til politidirektøren eller hendes ledelsesstil.

- Samarbejdet har gennem nogen tid været illusorisk, anstrengt og langt fra reelt. Der har ikke været nogen vilje til at give politiforeningen reel medinddragelse, siger Steffen Daugaard til Fyens.dk.

Politidirektøren er blevet orienteret om politiforeningens mistillid.

Det er justitsminister Søren Pind (V), der udpeger politidirektørerne. Derfor er det også ham, der beslutter, om mistillidserklæringen fra de fynske betjente skal have konsekvenser.

Meldingen fra kommunikationsafdelingen i Justitsministeriet er onsdag, at "han har en travl kalender", og at "han som regel ikke udtaler sig om personalesager", skriver Fyens.dk.

Kit Claudi Grøn-Iversen har siddet i jobbet som politidirektør siden 1. september 2015. På trods af den begrænsede regeringstid er det ikke første gang, at hun kritiseres offentligt for sit arbejde.

I december sidste år kritiserede Folketingets Ombudsmand således direktøren for at komme med forkerte udtalelser om de ansattes ret til at ytre sig.

Irettesættelsen skyldtes udtalelser til Fyns Amts Avis om landbetjente på Ærø.

Hun udtalte sig på en måde, som kunne skabe usikkerhed blandt de ansatte om deres ret til ytre sig - også kritisk - om forhold inden for eget arbejdsområde, fastslog ombudsmanden.

Til avisen sagde politidirektøren blandt andet, at landbetjentene på Ærø "må stort set sige alt, når jeg er klar over, hvad de siger, og kritik er rejst internt først."

Men det stemmer ikke med de regler, der gælder. Derfor fandt ombudsmand Jørgen Steen Sørensen politidirektørens udtalelse "meget beklagelig."

I den seneste tid har flere højtstående medarbejdere forladt deres arbejde i Fyns Politi.

Fyens Stiftstidende har onsdag uden held forsøgt at få en kommentar fra Kit Claudi Grøn-Iversen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx