Af - 14/11-15 17:48

Tre ting Danmark skal oppe for at blive verdens mest velstående landTre ting Danmark skal oppe for at blive verdens mest velstående land

Vi ligger på en tredjeplads over verdens mest velstående lande. Kun overgået af Schweiz og Norge. Men vil vi helt til tops, skal vi oppe os gevaldigt på disse tre punkter

Bildstrecke im Grossformat »

Danmark ligger på en tredjeplads over verdens mest velstående lande. Over os ligger toblerones hjemland Schweiz, og vores broderland Norge.

Danmark er ikke verdens lykkeligste land længere. Og vi er heller ikke verdens mest velstående. Faktisk skal vi oppe os grundigt, hvis vi vil overhale vores broderland.

En undersøgelse foretaget af The Prosperity Index, afslører at Danmark ligger på en tredjeplads, overgået af Schweiz på andenpladsen og Norge på en solid førsteplads - en plads de har holdt de seneste 6 år.

Ordet 'prosperity' dækker over otte aspekter: økonomi, iværksætteri og muligheder, regering, uddannelse, sundhed, tryghed og sikkerhed, personlig frihed og slutteligt social ligestilling.

Se kortet: Her bor de fedeste danskere
Se kortet: Her bor de fedeste danskere

Ifølge direktør for The Prosperity Index, Alexandra Mousavizadeh så er der især tre punkter Danmark skal forbedre, hvis vi vil tage føringen fra Norge.

- Vi halter bagud på arbejdsmarkedet. Vi har rigtig mange inaktive på arbejdsmarkedet i Danmark. Det vil sige danskere som ikke er i arbejde. Det kan både være udtryk for at vi har et system der tilgodeser folk, der ikke er i stand til at arbejde, men i den her opgørelse trækker det altså ned, fordi det samlet set har en betydning for Danmarks velstand, siger hun til Metroxpress.

Men det kan ikke gøre det. Vi skal nemlig også samle op på vores behandling af indvandrere. Adspurgt svarer størstedelen af danskerne i undersøgelsen nemlig at de ikke synes at Danmark er et godt sted at være for indvandrere.

- Men der hvor vi virkelig skal have gjort noget, er på vores generelle livstilfredshed. Der er noget paradoksalt i at vi er kendt for at være 'happy clappy danskere' mens undersøgelsen her viser, at vi generelt har en lavere følelse af tilfredshed med vores liv, siger direktøren.

Ny rapport: Så gode er danskerne til engelsk
Ny rapport: Så gode er danskerne til engelsk

Hun forklarer at det blandt andet kan skyldes en kulturel forventning om, at vi har det så godt i Danmark, at vi burde føle os mere tilfredse.

- I Myanmar er der for eksempel en meget høj tilfredshed, og det kan jo skyldes at man her har meget lave forventninger. Men selv om det godt kan være på baggrund af vores forventninger at vi svarer at vi er utilfredse, er det her især et punkt vi bør se nærmere på, hvis vi skal blive bedre, siger Alexandra Mousavizadeh.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Eksplosion hos bilforhandler: Tre...
bt.dk
Annette Heick: Gør mig den tjeneste...
bt.dk
Psykolog hører tit disse ord fra...
bt.dk
Mand fes på fly: Få øjeblikke efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx