15/11-17 09:46; Opdateret: 15/11-17 11:11

Peter Aalbæk: Jeg er lønmodtager og har fået mundkurv påPeter Aalbæk: Jeg er lønmodtager og har fået mundkurv på

Peter Aalbæk må ikke længere udtale sig på vegne af Zentropa og fratages indflydelse, står der i internt brev.

storybild

- Jeg har fået total mundkurv på, siger filmproducent Peter Aalbæk. Scanpix/Kri/arkiv

København. Fremover bliver det ikke producenten Peter Aalbæk, der skal tegne filmselskabet Zentropa udadtil.

Efter den seneste uges fokus på seksuel chikane og mobning i Zentropa har ledelsen besluttet, at Peter Aalbæk ikke længere må udtale sig på selskabets vegne. Og den beslutning accepterer Peter Aalbæk.

- Jeg har fået total mundkurv på, siger han.

- Jeg er lønmodtager, og så længe jeg vælger at være lønmodtager i Zentropa, så må jeg jo gøre, som ledelsen siger.

- Jeg har ikke nogen intentioner om andet end at gøre, hvad ledelsen siger. Det er jo for fanden mine egne børn. Så det er gården, der er gået videre, siger Peter Aalbæk.

61-årige Peter Aalbæk stiftede Zentropa i 1992 sammen med instruktøren Lars von Trier. Peter Aalbæk var selv direktør i selskabet frem til 2016.

På sin 60-års fødselsdag i 2016 valgte han at trække sig som direktør og overlod selskabet til kollektiv ledelse bestående af fem personer.

Peter Aalbæk er kendt som en mand med høj cigarføring - bogstavelig talt - med tilnavnet Ålen, og som har været producent på mange danske filmsucceser - blandt andet Italiensk For Begyndere, Brødre og En kongelig Affære.

Han fik i 2001 en æres-Bodil for sit arbejde med dansk film.

I den seneste uge har også et andet billede tegnet sig af det succesfulde danske filmselskab, hvor også mobning og seksuel chikane tilsyneladende har været en del af arbejdsmiljøet.

Ni kvinder, der har været ansat på Zentropa, har over for Politiken beskrevet en række oplevelser med Peter Aalbæk, som de har fundet grænseoverskridende.

For eksempel at blive taget på brysterne, at have direktøren stående tæt på og stønne, når de talte i telefon, og at blive lagt hen over bordet eller knæet og få smæk.

Onsdag er det kommet frem, at ledelsen i Zentropa har besluttet, at Peter Aalbæk ikke længere må udtale sig på vegne af Zentropa, ikke længere deltage i ledermøder i selskabet og ikke længere skal have elever under sin ledelse.

Det fremgår af et brev til selskabets samarbejdspartnere.

Peter Aalbæk accepterer sin nye rolle i Zentropa.

- Det må jeg jo gøre, eller også må jeg jo pakke penalhuset sammen og forlade firmaet. Men jeg accepterer, at ledelsen udstikker kursen, og det er enhver lønmodtagers lod. Det er jo også interessant at prøve, siger han.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom video vises i retten: Peter...
bt.dk
Regeringen vil lade tusindvis af...
bt.dk
Fra i dag kan du køre over Storebælt...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx