Af Ritzau - 28/01-17 10:12; Opdateret: 28/01-17 11:34

Drabssag uden lig afgjort - retten kender eksmand skyldigDrabssag uden lig afgjort - retten kender eksmand skyldig

En 41-årig mand er kendt skyldig i drabet på sin 34-årige ekskone. Anklageren kræver omkring 14 års fængsel.

storybild

En 40-årig mand er kendt skyldig i drabet på 34-årige Hediga Morad, der har været forsvundet siden 10. oktober 2015. (Billede: Free/Sydøstjyllands Politi)

Selv om liget aldrig er blevet fundet, er Retten i Nykøbing Falster overbevist om, at den 34-årige syriske kvinde Hediga Morad blev slået ihjel af sin eksmand 10. oktober 2015.

Det er et enigt nævningeting, der lørdag har kendt den 41-årige mand skyldig i drab, siger retsformand Charlotte Thorlaksen.

Klokken 12 kommer retten med sin afgørelse om strafudmålingen.

34-årige Hediga Morad blev sidst set 9. oktober 2015, da hun tog toget fra Vejle til Vordingborg for at aflevere sine to børn hos sin eksmand.

Anklagemyndigheden mener, at den 41-årige mand kvalte ekskonen og lagde hende i bagagerummet på sin bil. Derefter kørte han til Møns Klint og skaffede sig af med liget.

Manden har nægtet sig skyldig hele sagen igennem. Han mener, at Hediga Morad muligvis er taget til Syrien, hvor de begge er fra oprindeligt.

Et af de vigtigste beviser i sagen har været en afskeds-sms på arabisk, som blev sendt fra Hediga Morad til eksmanden. Her stod der blandt andet, at han ikke skulle være bekymret.

En adjunkt fra Forsvarsakademiet har sammenlignet sms'en med mange andre, som Hediga Morad har skrevet tidligere.

I retten sagde han, at sms'en "på ingen måde" kunne være skrevet af hende, og at det er "sandsynligt", at den blev skrevet af den 41-årige eksmand. Dette lægger retten vægt på i sin afgørelse.

Retten lægger også vægt på, at Hediga Morads MasterCard blev sendt til Tyskland og så til Tyrkiet, hvor en af mandens bekendte forsøgte at hæve på det, efter hendes forsvinden.

- Ved at skrive sms'en og hans forsøg på at anvende MasterCardet har (han, red.) forsøgt at skjule begivenheder, der har sammenhæng med (hendes, red.) forsvinden, skriver retten i sin afgørelse.

Den tiltalte, som har sort og gråt skæg og hår og klædt i mørkt tøj, fik lørdag oversat skyldskendelsen af en tolk. Han lyttede opmærksomt, men reagerede ikke synligt på, at han blev kendt skyldig.

Mandens forsvarer, Henrik Stagetorn, sagde i sin procedure fredag, at manden bør frikendes, fordi der mangler afgørende beviser mod ham. Han sagde, at tvivlen bør komme den tiltalte til gode.

Anklager Anne Marie Fink kræver omkring 14 års fængsel, da han har planlagt drabet og efterfølgende kamufleret det på forskellig vis.

Forsvareren mener derimod, at straffen bør lande på 12 års fængsel, som er det sædvanlige udgangspunkt, når det handler om drab.

Hediga Morad og den dømte eksmand er begge fra Syrien oprindeligt. De kom til Danmark i 2014.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

10 biler kørt sammen - én person...
bt.dk
LIGE NU: Brand i passagerbus...
bt.dk
Line Baun Danielsen erkender: Her er...
bt.dk
Dansk popkonge skal være morfar:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx