Af - 04/09-15 06:23

L.I.G.A-medlem: - Jeg føler mig uvelkommen i DanmarkL.I.G.A-medlem: - Jeg føler mig uvelkommen i Danmark

I et Facebookopslag skriver trommeslageren i L.I.G.A Ihan Haydar i om sin egen kamp med de danske myndigheder om at få dansk statsborgerskab. Som hun endnu ikke har fået.

Bildstrecke im Grossformat »

Den irakiskfødte Ihan Haydar, der er trommeslager i bandet L.I.G.A, har delt et opslag på facebook, hvor hun fortæller om, hvor svært det er at blive godkendt statsborger i Danmark.

- Jeg er mega frustreret over, at regeringen vil stramme reglerne for udlændinge. Det er simpelthen så hårdt i forvejen. Og jeg tænker bare, at jeg er så bedre stillet end andre, så jeg kan slet ikke forstille mig, hvordan andre har det, fortæller Ihan Haydar til metroxpress.

I sit Facebookopslag beskriver hun, hvordan hun kom til Danmark i 2003 gennem familiesammenføring, og at hun på trods af at være en fuldintegreret selvstændig skatteborger, stadig kæmper for at få dansk statsborgerskab.

- Jeg føler mig uvelkommen, når jeg snakker med myndighederne, de får en til at føle sig så lille. Jeg er jo velintegreret så jeg føler, at det er uretfærdigt, at det skal være på den her måde, siger Ihan Haydar.

Støjberg bøjer nakken i statsborgerskabs-sag
Støjberg bøjer nakken i statsborgerskabs-sag

L.I.G.A-trommeslageren, der er født i Irak, håber på, at hendes budskab kan skabe debat og få personer højere i hierarkiet til at reagere.

- Jeg håber, at det når frem til dem, der sidder og laver reglerne, og at almindelige folk kan se, hvordan tingene hænger sammen. Det er ved at gå amok med den statsborgersituation, der hærger lige i øjeblikket og med Inger Støjberg, der vil have strammere regler for statsborgerskab, siger Ihan Haydar.

Regeringen vil gøre det sværere at blive dansk statsborger
Regeringen vil gøre det sværere at blive dansk statsborger

Ihan Haydar ved ikke, hvor langt tid der endnu går, før hun finder ud af, om hun får dansk statsborgerskab.

- Sidste gang jeg søgte om opholdstilladelse, fik jeg af vide, at der ville gå syv måneder, og da de var gået, fik jeg af vide, at der ville gå yderligere syv måneder. Så jeg ved ikke, hvornår jeg får mit danske statsborgerskab, fortæller trommeslageren, der tidligere valgte ikke at tage en medborgerskabsprøve, da den lå samme dag som hendes studentereksamen. I stedet valgte hun at få sin studenterhue på.

Hvis Ihan Haydar en dag kan kalde sig dansk statsborger, er hun ikke i tvivl om, hvordan det skal foregå.

- Så holder jeg en stor fest. Det skal fejres, siger L.I.G.A-stjernen.

Du kan læse hele Ihan Haydars opslag herunder.

Okay, jeg føler at jeg har brug for at komme ud med noget. Som de fleste af jer ved, kæmper jeg lidt med at få dansk...

Posted by L.I.G.A on Thursday, September 3, 2015

EL vil trække Støjberg i samråd om statsborgersskabsag
EL vil trække Støjberg i samråd om statsborgersskabsag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx