Af - 12/03-14 21:37

Venstre siger nej til millionudvidelse af EurovisionVenstre siger nej til millionudvidelse af Eurovision

Det bliver et klart og rungende nej fra Venstres side til ekstrabevillingen til Eurovision.

storybild

Hvis alt går efter planen, skal det internationale melodi grand prix afholdes i B&W-hallerne. (Billede: Polfoto/arkivfoto)

I oktober bevilgede Københavns Kommune et beløb på 14,5 millioner kroner, som man troede ville dække udgifterne til det international melodi grand prix, der skal afholdes i maj.

Ny Grand prix-krise: Alle billetter annulleres
Ny Grand prix-krise: Alle billetter annulleres

Ekspert: Millionstøtte til grandprix er ulovlig
Ekspert: Millionstøtte til grandprix er ulovlig

Torsdag aften skal Københavns Borgerrepræsentation tage stilling til, om de vil godkende en ekstrabevilling på 8,74 millioner kroner.

Det forslag møder langt fra optimisme hos Venstres Jens-Kristian Lütken, der tidligere har været ude med kritik over for forslaget:

- Jeg finder det aldeles urimeligt, at vi politikere i 11. time bliver tvunget til at finde ni ekstra millioner for at få gennemført det internationale Melodi Grand Prix i København. Det er helt klassisk, at offentligt støttede projekter ikke fra start lægger et realistisk budget, og det vil Venstre på skatteborgernes vegne ikke længere finde sig i, skriver Jens-Kristian Lütken (V), medlem af Borgerrepræsentationen og kultur- og fritidsordfører i en pressemeddelelse.

Ups: Ny million-brøler belaster Eurovision
Ups: Ny million-brøler belaster Eurovision

DR: Det er ikke os, der truer med at flytte Eurovision
DR: Det er ikke os, der truer med at flytte Eurovision

Her lyder det også, at budgettet er svært at gennemskue, og at ikke fremgår klart, hvad den store sum penge helt præcis skal gå til. Derfor stemmer han nej til ekstrabevillingen torsdag aften.

- Tildelingen af midlerne til arrangementet har været en meget lukket proces, også for os som politikere. På den måde kan vi ikke vurdere, om der er mulighed for at spare på andre områder for at få det oprindelige budget til at holde. Selvfølgelig er vi glade for at København skal lægge by til denne store begivenhed. Men arrangørerne burde fra starten være kommet med et ærligt og vandtæt budget, siger Jens-Kristian Lütken (V).

I starten af februar godkendte Region Hovedstadens regionsråd en ekstrabevilling på 4,3 millioner kroner under protest.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx