Af Simone Augusta Lundt - 21/12-17 22:30

En ud af 12 danske mænd mener: Blottere er ikke krænkendeEn ud af 12 danske mænd mener: Blottere er ikke krænkende

Blottere er ikke krænkende, mener omkring otte procent af danske mænd ifølge ny undersøgelse.

storybild

Omkring otte procent af danske mænd, synes ikke, at det er krænkende, hvis en fremmed viser sine kønsdele uopfordret.

Det viser en ny undersøgelse, YouGov har foretaget for BT og metroxpress.

»Det er ikke overraskende for mig, at der er flere mænd, der ikke kan forstå, at det er en krænkelse. Det, tror jeg, hænger sammen med, at de har sværere ved at leve sig ind i den frygt kvinder har for at blive forulempet eller voldtaget, som mænd ikke har,« siger Kenneth Reinicke, kønsforsker på Roskilde Universitet.

88 procent af kvinderne mod 80 procent af mændene synes, at det er krænkende. Men det tror Kenneth Reinecke ændre sig, efter MeToo debatten.

»Der vil være flere og flere, som bliver tvunget til at reflektere over, at der er mange, der føler sig krænket, bange og såret. Der kommer et paradigme skifte i samfundet efter MeToo.«

I dag kan du få en bøde på 2000 kroner og op til 4000 kroner og op til to års fængsel, hvis du blotter dig foran en anden voksen. Men justitsministeren Søren Pape Poulsen har sendt et nyt lovforslag til høring, her vil man fordoble straffen.

'I foråret kunne jeg på baggrund af Rigsadvokatens undersøgelse konstatere, at straffen for blotteri ikke står på mål med handlingens grovhed. Derfor vil jeg med dette lovforslag nu fordoble bødestraffen for blotteri, så vi signalerer over for ofrene, som jo også kan være børn, at vi er på deres side. Samtidigt kan strafskærpelsen forhåbentlig også afholde flere fra at blotte sig,' siger Søren Pape Poulsen i en pressemeddelelse.

'Langt de fleste blottere er søde og rare mænd'

Sexolog Vivi Hollænder forklarer, at blottere ville ønske, de ikke havde den lyst.

»Kliniske blottere, som har den betegnelse, hvor de kun tænder på at blotte sig, kan godt have et normalt parforhold og sexliv. Langt de fleste er søde og rare mænd, der er kede af deres tilbøjelighed, men når trangen kommer, kan de ikke holde det tilbage. De ønsker ikke at gøre nogen ondt,« siger Vivi Hollænder.

Vivi Hollænder påpeger, at hun skelner mellem blottere og pædofile. Mennesker, der viser sine kønsdele til børn, betegner hun som pædofile, mens mennesker, der viser sine kønsdele uopfordret til voksne, er blottere. Hun tror, det er helt gamle urinstinkter, der gør, at nogle tænder på at blotte sig overfor voksne.

»En af mine teorier er, at vi alle har tilbøjeligheden i os. Aberne blotter sig overfor hinanden, de viser kønsdelene, når de har trang til at parre sig,« siger Vivi Hollænder.

Nogle får stillet deres lyst ved at gå i swingerklub, hvor det er legalt at vise kønsdelene til andre.


Færre anmeldelser i år

  • 365 anmeldelser af blotteri i første tre kvartaler i 2016
  • 306 anmeldelser af blotteri i første tre kvartaler i 2017
Kilde: Danmarks Statistik

  • 14 procent af dem mellem 40 og 49 mener, at det ikke er en krænkelse.
  • 5 procent af dem mellem 18 og 29 mener, at det ikke er en krænkelse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'OK18 handler om noget HELT andet end...
bt.dk
Rane Willerslev: Jeg har både angst...
bt.dk
Vidste du det? Det sker der med dine...
bt.dk
Camilla Framnes afslører: Jeg har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx