Af - 07/05-15 13:11; Opdateret: 07/05-15 13:22

Efter DRs valgbrøler: Nu står Charlotte frem - og hun er faktisk en mandEfter DRs valgbrøler: Nu står Charlotte frem - og hun er faktisk en mand

Nu står personen bag valgbrøler frem, og det er faktisk slet ikke en Charlotte.

storybild

Det var i virkeligheden en nyhedsoplæser ved navn Preben Lund, der stod bag tirsdagens fejlagtige breaking-sms om, at statsministeren havde udskrevet valg.

Torsdag eftermiddag står den stakkels nyhedsoplæser frem, og fortæller om oplevelsen, hvor han kom til at udskrive valg i Danmark - uden at Statsministeriet havde været involveret.

Det hele skete på et kursus, hvor et lille hold skulle lære at sende sms'er med nyheder. Tanken var, at intet skulle forlade rummet, men efter frokost går det galt.

- I stedet for at skrive 'test,' så skriver jeg ordet 'user,' siger Preben Lund til DR.

Den lille forskel betyder, at systemet nu skød med skarpt, så at sige. Alle sms'er ville blive sendt ud til de danskere, der er tilmeldt 1212-servicen.

LÆS OGSÅ: Qvortrup: Jeg tror på valg efter sommer

Journalisten står tilbage med røde ører, da han selv fik beskeden og kunne genkende sit eget ordvalg. Han er ærgerlig over, at det, der skulle have været en øvelse pludselig blev sendt ud i verden.

- Folk har jo en berettiget forventning om, at det der kommer ud af højttaleren eller skærmen er rigtigt, siger Preben Lund til DR.

Se den uheldige journalist tale ud om den uheldige sms i klippet nedenfor, som DR selv har delt på Facebook.

LÆS OGSÅ: 'JeSuisCharlotte' - Danskerne morer sig over DR's valgbommert

"Charlotte" kom ved et uheld til at udskrive folketingsvalg i tirsdags i en SMS fra DR. Nu står hun frem - men hun er faktisk en han. Og som han siger:- Det var en nærdødsoplevelse!

Posted by DR Nyheder on Thursday, 7 May 2015

LÆS OGSÅ: DR udskriver valg ved en fejl

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx