Af - 17/04-15 22:21

Pas på kniven: Her er Danmarks farligste jobPas på kniven: Her er Danmarks farligste job

Unge slagteriarbejdere er mest udsatte for arbejdsulykker ifølge Arbejdstilsynet, og det overrasker ikke Danish Crown, der er opmærksom på problemet.

storybild

Slagteribranchen oplever klart flest arbejdsulykker ifølge Arbejdstilsynet, og det er især skæreskader. (Billede: Polfoto)

Metroxpress fortalte i onsdags om de værste job i 2015.

Her fremgik det, at livet som nyhedsjournalist er slemt – typisk på grund af stress, vurderer jobsiden CareerCast, men hvilket job er Danmarks farligste?

LISTE: Her er de 10 bedste og 10 værste job, man kan have i 2015
LISTE: Her er de 10 bedste og 10 værste job, man kan have i 2015

Medarbejdere i slagteribranchen er ifølge Arbejdstilsynets seneste rapport fra 2013 dem, der kommer ud for flest arbejdsulykker - 513 målt på ulykker per 10.000 i beskæftigelse.

På landsgennemsnit anmeldes 155 arbejdsulykker, og forstuvninger samt sårskader er de mest almindelige, fysiske erhvervsskader i Danmark.

Vi optræder hårdest på det, der kaldes skæreskader, hvor snit medfører sygemeldinger på få dage, og vi prøver hele tiden at dæmme op for de områder, som er specielt farlige, siger pressechefen hos slagterigiganten Danish Crown, Jens Hansen.

IT-virksomheden CSC fyrer 400 ansatte i Danmark
IT-virksomheden CSC fyrer 400 ansatte i Danmark

Blodigt erhverv

Kødsave, kroge og især knive forårsager skader i slagteribranchen, som derfor kan anskues som det farligste job i landet, og de unge mellem 18-24 år er særligt i farezonen, vurderer Arbejdstilsynet.

- Det vil ikke være unaturligt, at der blandt nyansatte vil være en lidt højere rate, da de er under oplæring, vurderer Jens Hansen, og Danish Crown vil skære helt ind til benet for at ændre tendensen.

Kendt slagter får bøde for udenlandsk ansat
Kendt slagter får bøde for udenlandsk ansat

Han påpeger, at de cirka 8.300 ansatte hos Danish Crown har en særdeles god anmeldelseskultur, og det kan få antallet af skader til at se voldsomt ud, så der skal tages forbehold for, at anmeldelsgraden varierer hos branchegrupperne.

- Rapporten overrasker os desværre ikke, men vi er den branche som klart har nedbragt antallet af skader mest fra 2008 til 2013, så det går den rigtige vej, anerkender Jens Hansen, der fortæller, at slagterikæden har sendt medarbejderledere på flere kurser for at minimere ulykker.

Anders fik kniv i halsen: - I dag kan det virkelig mærkes
Anders fik kniv i halsen: - I dag kan det virkelig mærkes

Danish Crown anfægter ikke tallene fra Arbejdstilsynet, men vil ikke kalde slagteribranchen for 'farlig'.

- Jeg vil ikke bruge ordet farlig, men størst risiko, fordi det er vigtigt at holde fast i det med anmeldelsesgraden, siger Jens Hansen, der mener, at det handler om, hvordan man definerer ordet 'farlig'.

Blodig succes: 700 lod sig stikke for et spil
Blodig succes: 700 lod sig stikke for et spil

Hvis man ser på de mest alvorlige arbejdsulykker, som har medført tre ugers sygdom eller mere, så er bygge- og anlægsbrancherne, Politi, bredskab og fængsler, Vand, kloak og affald, Godstransport samt Kultur og sport i front.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx