Af - 18/05-16 04:00

Imamer i fængsler skal afværge terrorImamer i fængsler skal afværge terror

Fængselsimamer skal indberette fanger, der overvejer terror og lignende. Men det er svært at undersøge, om imamerne gør det. Politikere vil fjerne imamer, der ikke er mod sharia, fra fængsler.

storybild

(Billede: Scanpix, Liselotte Sabroe)

Imamerne i landets fængsler bliver nu vejledt i, at ‘de har en pligt til at afværge terrorisme og andre alvorlige forbydelser, om nødvendigt gennem anmeldelse. Dette gælder også selv om de måtte være underlagt en særlig tavshedspligt’.

Det fremgår af et brev fra den 20. april fra Kriminalforsorgens direktør, Johan Reimann, som via fængslerne skal videregives til fængselsimamerne.

I dag er præster og imamer under gejstligt tilsyn i form af et råd, der kan se på aktuelle sager – både under arbejdet og ved ansættelse.

Brevet kom dagen efter, at den britiske avis The Times kunne berette, at fængselsimamer havde benyttet litteratur, der udtrykte had mod homoseksuelle og opfordrede til drab på vantro.

I Danmark var en fængsels-imam i 2006 involveret i en terrorsag. Og fængselsimam ved Vestre Fængsel Waseem Hussain fortæller til metroxpress, at han ikke vil tage afstand fra sharia-straffe og stening.

Ifølge formand for Fængselsforbundet er imamernes samtaler med fangerne fortrolige.

- Vi kan jo ofte ikke forstå, hvad fængselsimamerne taler med fangerne om, da det jo oftest foregår på arabisk. Så jo, der burde være tilsyn og stikprøver, siger Kim Østerbye.

DF kræver straks en redegørelse.

- Man bør da mindst optage imamernes samtaler med fanger. Selvfølgelig kan man ikke være imam, hvis man ikke er imod sharia og stening, siger Peter Kofod.

Trine Bramsen (S) er enig og skriver, at hun undrer sig ‘dybt’, mens De Konservatives Søren Pape lover at tage sagen om den manglende kontrol op med justitsminister Søren Pind (V) i denne uge:

- Det er stærk bekymrende oplysninger det her.

I de første fem måneder af 2015 var der 59 indberetninger til PET fra blandt andre fangevogtere om 50 radikaliserede fanger.

LÆS OGSÅ: DF kræver fængsel for invitationer til radikale imamer

LÆS OGSÅ: Regeringen vil stoppe hadprædikanter ved grænsen

LÆS OGSÅ: Løkke affejer DF-S-K-krav om at lede imamforhandlinger

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

'Jeg er nervøs': Linses B&B åbner i...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx