Af - 15/09-15 14:51

Kronprinsens chauffør kørte over lukket storebæltsbro: Slipper for strafKronprinsens chauffør kørte over lukket storebæltsbro: Slipper for straf

Til trods for videoovervågning af hændelsen så slipper PET-vagt og chauffør for straf.

storybild

Det kunne ikke bevises, at kronprinsen sad i bilen. (Billede: Polfoto/mx-collage)

Det gav et ramaskrig i de danske medier, da kronprinsens bil to gange den 10. januar og natten til den 11. januar kørte over en stormlukket storebæltsbro, mens flere hundrede andre bilister blev holdt tilbage.

Blandt andet sagde direktøren for Sund og Bælt, Leo Larsen, til Ritzau.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at nogen tillader nogen, i dette tilfælde kronprinsen, at køre over broen, når den er lukket. Det forstår jeg ikke kan finde sted.

Det var stormen Egon, der rasede, da broen blev lukket omkring klokken 14 og først åbnede klokken fire natten til søndag. Overvågningsbilleder viste, hvordan kronprinsens bil kørte over broen klokken 15.15 på vej mod Herning og retur klokken 02.53, alligevel slipper kronprinsens PET-livvagt og chaufføren for straf, da man har besluttet ikke at rejse til tiltale.

Det oplyser Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Statsadvokat Jan Reckendorff har i sin afgørelse lagt til grund, at politiet ikke havde meddelt de pågældende tilladelse til at krydse broen.

- Det kan efter min opfattelse imidlertid ikke afvises, at de pågældende – på grund af kommunikationen og de omstændigheder, hvorunder bommene til broen blev åbnet – har haft den opfattelse, at de gerne måtte krydse broen, siger statsadvokat Jan Reckendorff.

Sagen er efterforsket af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, og den kan efter nærmere bestemte regler påklages til Rigsadvokaten.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx