Af - 19/03-16 18:55

Rejsebureaer: Vi er ikke bekymrede over bomberne i TyrkietRejsebureaer: Vi er ikke bekymrede over bomberne i Tyrkiet

De danske rejsebureauer Star Tour og Bravo Tours, som hvert år sender tusindvis af danske turister til Tyrkiet, er ikke synderligt bekymret over den seneste tids uroligheder i landet.

Bildstrecke im Grossformat »

Bomberne, den ene lørdag formiddag på en travl shoppinggade i den tyrkiske millionby Istanbul, som dræbte fire personer, og den anden i sidste uge i hovedstaden Ankara, hvor 37 mennesker ifølge det tyske nyhedsbureau dpa blev dræbt, får ikke de danske rejsebureauer Star Tour og Bravo Tours til at ryste på hånden.

Borgerservice ændrer rejsevejledning til Tyrkiet
Borgerservice ændrer rejsevejledning til Tyrkiet

Over for metroxpress meddeler de, at den seneste tids uroligheder i landets to største byer ikke kommer til at påvirke deres rejseprogram i Tyrkiet synderligt, og at det vil være 'business as usual'.

- Vi har, så vidt jeg er informeret, ingen gæster i Istanbul i øjeblikket, og vi sender primært vores gæster til Antalyakysten nede sydpå. Og selvom vi må erkende, at der har været en del uroligheder siden januar, så vi kommer ikke til at lave de store ændringer i vores program, og når vi kommer ind i maj, har vi ti fly om ugen, og det forventer vi ikke, der bliver ændret ved, siger landechef for Star Tour, Gorm Pedersen.

Hos kollegerne – eller konkurrenterne – hos Bravo Tours er svaret stort set ens:

- Vi oplever ikke fra Udenrigsministeriets side, at situationen er anderledes, og derudover ligger Istanbul og Ankara langt væk fra der, hvor vi sender vores gæster hen. Det er primært på sydkysten ved Marmaris, Alanya eller golfområderne nær Belek, så vi er ikke så nervøse for, at vores gæster kommer til at mærke noget til det, siger Gitte Søndergaard, kommerciel direktør i Bravo Tours.

TV: Stor eksplosion i Istanbul: Flere meldes dræbt
TV: Stor eksplosion i Istanbul: Flere meldes dræbt

Pansret politibil er ramt af bombeangreb i Tyrkiet
Pansret politibil er ramt af bombeangreb i Tyrkiet

Gitte Søndergaard tror heller ikke, at den generelle rejseinteresse for Tyrkiet vil blive påvirket i år. Ifølge den kommercielle direktør vil tilbuddene til den tyrkiske sydkyst nemlig blive presset i bund.

- Vi tror først og fremmest, at danskerne godt kan finde ud af at skelne mellem Istanbul og Alanya. Og derudover bliver Tyrkiet det billigste i år jævnført priser i Spanien og Grækenland, og da vi regner med, at rigtig mange vælger ud fra pris og attraktive tilbud, er jeg sikker på, at vi nok skal holde volumen, siger Gitte Søndergaard.

Over for metroxpress meddeler Udenrigsministeriets Borgerservice, at de p.t. ikke har planer om at ændre deres rejsevejledning til Tyrkiet.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emmas billede er blevet misbrugt igen...
bt.dk
Sofie Linde deler første billede,...
bt.dk
Ung mor sagsøger tv-kanal: Blev fyret...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx