Af - 10/04-14 14:08

Fyr får erstatning for undertrøje-forbudFyr får erstatning for undertrøje-forbud

Et fitnesscenter skal betale en i erstatning til en fyr, som i strid med ligestillingsloven fik forbud mod at træne i undertrøje. For forbuddet gjaldt ikke kvinder.

storybild

Kvinder måtte godt, mænd måtte ikke. Træne i undertrøje. Det forbud var... forbudt. (Billede: Polfoto/Arkiv)

En stædig fyr har vundet en lang, sej kamp over sit fitnesscenter, som må til lommerne.

For centeret krævede, at mænd som minimum skulle træne i T-shirt. Undertrøje var forbudt. Samme forbud gjaldt ikke for kvinder.

Fyren gjorde flere ansatte samt lederen i motionscenteret opmærksomme på, at han mente, at det var i strid med loven, at mænd ikke måtte træne i undertrøje, mens det var tilladt for kvinder.

Men han 'fik af motionscenterets leder at vide, at de var ligeglade med loven, da de ikke var omfattet af den som privat virksomhed,' fremgår det af en sag fra Ligebehandlingsnævnet.

Forbuddet var indført 'så de ældre mennesker ikke føler sig utilpas og stødt ved synet af farlige mænd,' som fitnesscenteret formulerede det.

Men den gik ikke.

Manden, som flere gange forsøgte at træne i undertrøje på grund af varme men blev bedt om at skifte til T-shirt, blev smidt ud af fitnesscenteret og klagede til Ligebehandlingsnævnet, som har afgjort, at forbuddet var i strid med ligestillingsloven, så nu skal fyren have en erstatning på 2.500 kr.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Langers skade forværret: 'Jeg...
bt.dk
Cirque du Soleil-artist styrtet i...
bt.dk
Nikolaj Jacobsen overrasker: Udtager...
bt.dk
Danskere snyder eller dummer sig:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx