Af - 05/08-16 18:13

Nøgne Lynge kæmper for sin datters fremtid: Drop falske bryster og unaturlighedNøgne Lynge kæmper for sin datters fremtid: Drop falske bryster og unaturlighed

33-årige Lynge Korsgaard er bange for, at hans nyfødte datter skal vokse op i en verden, hvor det naturlige er unaturligt. "Jeg ønsker en fremtid, hvor den kvindelige krop ikke er stigmatiseret", siger han i et opråb mod den overfladiske verden, vi lever i.

storybild

Lynge Korsgaard sammen med sin to og en halvt måneder gamle datter. (Billede: Privatfoto / Facebook)

- For et par måneder siden blev jeg far til en pige…

Sådan starter 33-årige Lynge Korsgaard et opslag på Facebook, som siden torsdag formiddag er blevet delt flere end 2.300 gange.

Opslaget er et oprør og et opråb mod den overfladiske verden, vi ifølge forfatteren til opslaget lever i. Den verden hans datter nu skal være en del af og vokse op i. Og det skræmmer ham fra vid og sans.

- Når jeg står og kigger på hende og forestiller mig hendes liv, kan jeg blive ramt af frygt (...) Hvordan skal jeg beskytte hende? Min frygt går dog ikke på, hvordan jeg skal beskytte hende mod teenage-bebumsede knallertprimater, som hun kommer til at løbe ind i, den går på, hvordan jeg skal beskytte hende for at forblive naturlig, skriver Lynge i opslaget.

Billede af Victoria Beckham og datteren vækker debat
Billede af Victoria Beckham og datteren vækker debat

Metroxpress har fanget Lynge dagen efter, han med et billede af sig selv og sin to og en halv måned gamle datter i favnen - begge nøgne - delte opslaget på sin Facebook-væg.

Her fortæller han, at responsen på opslaget primært har været positiv, men at der også har været folk, som med undrende mine har skrevet til ham i indbakken på det sociale medie.

- Der er nogle, der i personlige beskeder spørger, om jeg har tænkt på, at jeg bruger min datter til noget, som hun ikke har mulighed for at sige fra overfor. At hun er sit eget individ, der selv må bestemme, hvad hun medvirker i, siger Lynge til Metroxpress og fortsætter:

- Og ja, det er helt rigtigt. Hun er sin egen, og det skal man helt klart tænke over, men jeg synes, at det er min berettigelse som far at træffe et valg omkring, hvordan jeg opdrager hende, siger han og understreger, hvordan han ved at dele et nøgenbillede af sig selv og datteren i badet håber på at kunne tage kampen op mod det unaturlige livssyn, der hersker i dag:

- Vi hylder tv-programmer, hvor folk er eller fremstår unaturlige. Jo mere vild, gakket og selvoptaget du er, desto større chance er der for, at du bliver en stjerne.
Samtidig med at vi hylder det unaturlige, sætter vi det naturlige gevaldigt under pres. Jeg oplever, at vi er blevet bange for at være naturlige, står der i opslaget, som herefter blandt andet tordner mod, at kvinder ikke længere frit kan amme i det offentlige rum, og at pædagoger ikke længere må kysse børn på kinden.

Komikeren Torben Chris: - Børn og voksne må godt være nøgne sammen
Komikeren Torben Chris: - Børn og voksne må godt være nøgne sammen

- Det naturlige kvindelige bryst er noget forbudt, der skal censureres væk på de (amerikanske) sociale medier, og samtidig pryder vi busser med opfordringer til at få skiftet de naturlige bryster ud med “NYE BRYSTER”, skriver Lynge, som i telefonen over for Metroxpress forklarer, hvordan han ser, at hans opråb skal hjælpe datteren mange år ud i fremtiden fra nu:

- Jeg håber virkelig om nogle år, hvis Facebook stadig findes til den tid, at hun bliver stolt af, at jeg har indraget hende i et statement, som hun også synes er vigtigt. Hvis hun ikke gør, vil jeg tage snakken med hende og høre hendes holdning samtidig med, at jeg fortæller hende mine bevæggrunde for, at jeg tog debatten dengang, siger han og slutter, som han gjorde det i opslaget:

- Jeg har et gevaldigt ønske om, at den lille pige, der ligger og kigger op på mig, kan få en fremtid, hvor den kvindelige krop ikke er stigmatiseret, hvor et kys på kinden og et kærtegn med hånden ikke er et overgreb, hvor mænd og kvinder står på samme side i værn om lige rettigheder. Jeg ønsker en fremtid for min datter, hvor hun kan være glad og naturlig for den, hun er.

Dansk komikers vrede pædofili-opslag vækker opsigt i udlandet
Dansk komikers vrede pædofili-opslag vækker opsigt i udlandet

Steven Seagal genopliver dansk komikers badedebat med ét slag
Steven Seagal genopliver dansk komikers badedebat med ét slag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx