Af Laura Rode Nygaard - 22/12-17 15:21

Resultatet fra 'dansker-prøven' er klar: Dette spørgsmål kunne færrest svare påResultatet fra 'dansker-prøven' er klar: Dette spørgsmål kunne færrest svare på

53,8 procent bestod indfødsretsprøven, der skal bestemme, om man er 'dansk nok' til at blive dansk statsborger.

storybild

Er du klog nok til at blive dansker? (Billede: Bax Lindhardt)

Lidt over halvdelen af deltagerne ved indfødsretsprøven i november kom gennem nåleøjet og er nu et skridt tættere på et dansk statsborgerskab. Særligt ét spørgsmål var med til at skille fårene fra bukkene.

53,8 procent af de 3693 deltagere bestod prøven, skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet i en opgørelse. Det er lidt flere end ved sidste prøve i juni, hvor 49,8 procent bestod.

Prøven bestod af 40 spørgsmål, hvoraf de 32 skulle besvares korrekt for at bestå. Blandt spørgsmålene fandt man blandt andet 'Hvad hedder den kongelige families residens i København?', 'Hvor gamle er kvinder i gennemsnit i Danmark, når de får deres første barn?' og  'Hvor mange regioner er der i Danmark?'.

Men det var ikke alle spørgsmålene, der var så lige til. Især et spørgsmål angående ombudsmandens rolle var særlig drilsk. Således kunne kun 50 procent svare på, hvad ombudsmandens arbejde går ud på.

Et andet svært spørgsmål gik på, hvad årstallet for ophøret af samarbejdspolitikken under 2. Verdenskrig var. Her svarede 53 procent korrekt på spørgsmålet.

Inden prøven har udenlandske ansøgere mulighed for at læse op til testen. Dog er 5 af spørgsmålene uforberedte, hvilket vil sige, at ansøgerne ikke kan læse sig til svaret i det udleverede pensum. En bestået indfødsretsprøve er ikke i sig selv nok til at sikre et dansk statsborgerskab. Der kræves også en bestået Danskprøve 3.

Har du mod på at se, om du havde klaret dig igennem, kan du tage den nyeste test for andet halvår 2017 herunder. Det eneste krav til testen fra Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet er, at du får 32 ud af 40 rigtige på maksimalt 45 minutter.

Tag testen her:

Hvis du har fået mindst 32 rigtige, har du bestået prøven.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk dagligvarekæde sælger nu...
bt.dk
Verdensstjerne anklaget for sexchikane
bt.dk
Hollywood-skuespillerinde bekræfter:...
bt.dk
For 10 år siden blev han fængslet for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx