Af - 07/01-14 21:38

DR's ungdomskanal er blevet gråhåretDR's ungdomskanal er blevet gråhåret

Gennemsnitsalderen blandt DR3's seere er 46 år, viser nye tal. Da kanalen blev lanceret for knapt et år siden hed det sig ellers, at målgruppen var de unge. Konkurrenterne TV2 Zulu og 7'eren har yngre seere.

storybild

Monte Carlo-drengene Esben Bjerre og Peter Falktoft er i øjeblikket i USA for at optage et nyt program til ungdomskanalen DR3 - men seerne er noget ældre end tiltænkt, viser nye tal. (Billede: Twitter @peterfalktoft)

Den gennemsnitlige seer af DR's ungdomskanal DR3 er ikke så ung, som statsradiofonien havde tænkt sig.

Målgruppen for den snart et år gamle kanal er de 15-39-årige, men den gennemsnitlige seer er 46, viser en undersøgelse, TNS Gallup har foretaget for metroxpress. Til sammenligning er aldersgennemsnittet på TV2 Zulu 42 år og på 7'eren blot 40 år.

Skandaleramt DR-program kan vende tilbage
Skandaleramt DR-program kan vende tilbage

- Hvis man ikke rammer den målgruppe, man har sat sig for, så er der et problem. Det handler enten om den indholdsmæssige profil eller om at man slet ikke kan nå den målgruppe, mener medieforsker Michael Bruun Andersen fra Roskilde Universitet.

- Mange af de unge er ikke særlig stabile tv-seere, tilføjer han.

DR-deltagere drikker egen urin og spiser grisehjerne
DR-deltagere drikker egen urin og spiser grisehjerne

Mens SBS Discoverys ungdomskanal 7'eren, der blev lanceret stort set samtidig med DR3, har de yngste seere, vinder public service-kanalen stort over den kommercielle konkurrent målt på seertal.

Alligevel kalder Michael Bruun Andersen seernes høje gennemsnitsalder utilfredsstillende for DR og påpeger, at kanalens fremtid kan blive et emne i forårets forhandlinger i Folketinget om et nyt medieforlig. Flere politikere har da også luftet idéen om at lukke kanalen.

Kritik af DR: For meget kokke-tv - for lidt kultur
Kritik af DR: For meget kokke-tv - for lidt kultur

- Spørgsmålet er, om de 15-24-årige vil have det samme som de 25-39-årige. Det vil jeg godt stille spørgsmålstegn ved, for de har ikke nødvendigvis samme smag. Der er meget, meget stor forskel på en 15-årig og en 39-årig, påpeger medieforskeren.

Det var i går eftermiddags ikke muligt at få et interview med DR om sagen, men i en e-mail til metroxpress understreger Niels Marslev fra DR Medieforskning, at DR3's seere er væsentligt yngre end seerne på de øvrige DR-kanaler.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom video vises i retten: Peter...
bt.dk
Regeringen vil lade tusindvis af...
bt.dk
Fra i dag kan du køre over Storebælt...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx