Af - 11/05-15 13:09

#JOMO: Tag en digital detox med ny app#JOMO: Tag en digital detox med ny app

"Hvor mange dage og timer vil du være offline?" Sådan spørger nye apps, der sørger for at du får en pause fra telefonen.

Bildstrecke im Grossformat »

"Pling Pling" sådan lyder det sikkert fra din smartphone utallige gange i løbet af en dag. Du bliver tagget på et billede på et billede på Instagram, du får snaps fra vennerne, du modtager en sms fra mor og får mails fra alverdens sider.

Og det er svært at lade være med at tjekke det hele i sekundet din telefon bipper, men med nogle nye apps kan du nu meget let tage en pause fra det sociale medie-ræs.

- Vi har generelt svært ved at logge af. De her apps hjælper dig med at sætte en grænse for din digitale aktivitet, siger Nathalie Larsen, social medie specialist i Geelmuyden Kiese.

'Digital Detach' er app'en til android-brugerne, den kan lukke for alt på din telefon undtagen nødopkald i op til en måned.

Til iOS-brugerne findes der app'en 'Big Red Stop - Digital Detox'. App'en er ikke færdigudviklet endnu, og derfor kan man lige nu kun blokere for opkald, sms'er, facebook og twitter. Du kan selv indstille, hvor man timer eller dage du vil være offline.

De seneste år har danskerne brugt mere og mere tid på nettet. Tre ud af fire danskere har i dag en smartphone, og hver anden bruger den daglig til at gå på nettet. Til sammenligning var det tilfældet for 18 procents vedkommende for bare tre år siden.

Tendensen er et modsvar på FOMO-tendensen - 'Fear of missing out', og selvmodsigende nok har fænomenet også et hashtag - nemlig #JOMO - 'Joy of missing out'.

- Det er en pendant til FOMO, og modsvaret skal vise, at det er et tilvalg at logge af. At man bliver glad af det, forklarer Nathalie Larsen.

Hun kunne aldrig selv finde på at gå offline i flere dage, men mener, det er en balancegang, som alle kunne have godt af at udfordre og afprøve.

- I dag aftaler og italersætter man jo ind i mellem, at man skal lade telefonerne ligge i tasken, inden en cafétur med vennerne. App'en hjælper os til at huske at være mere nærværende. Det er jo sundt for alle.TV: Postkort fra bussen! Taler vi ikke sammen længere??
TV: Postkort fra bussen! Taler vi ikke sammen længere??

Den her kontroversielle emoji kan du kun få med Microsoft
Den her kontroversielle emoji kan du kun få med Microsoft


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
37-årig hacker bag afsløring af...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Bekymret anklager: Lockout kan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx