Af - 03/04-14 07:31; Opdateret: 03/04-14 08:39

Ny pris hylder fællesskabetNy pris hylder fællesskabet

Fællesskabsprisen hylder dem, der gør Danmark til et bedre sted.

storybild

Fællesskabsprisen hylder læreren, skraldemanden, buschaufføren osv. (Billede: Polfoto/arkivfoto)

Det danske fællesskab skal i fokus.

Det er budskabet fra en gruppe initiativtagere, der står bag den nye 'Fællesskabspris', som bliver uddelt for første gang den 22. maj.

Det handler om at hylde dem, som man måske ikke lige altid lægger mærke til. Folk som pædagogen, buschaufføren, vejarbejderen, rengøringsassistenten mv. For de er nemlig den 'hemmelige ingrediens' bag det danske fællesskab, mener beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), der kom på ideen sidste år.

- Vi hylder altid enerne. Dem der virkelig præsterer noget helt vildt. De skal nok komme på forsiden, og det skal de også, men man trænger til at hylde alle dem som bare gøre noget, der gør, at Danmark bliver lidt bedre for os alle sammen, siger hun til mx.dk.

Der bliver uddelt 10 priser og i løbet af de næste seks uger vil Metroxpress i samarbejde med Fællesskabsprisen sætte fokus på enkelte nominerede.

- Det vi holder øje med er originaliteten. Jeg tror, vi blive overrasket over, hvor mange der har lyst til at nominere nogen, siger Mette Frederiksen.

Beskæftigelsesministeren komme selv med et eksempel på nogen, som hun kunne finde på at nominere:

- I min lokale Netto kommer der folk, som er psykisk syge. Og nogle af de unge, der arbejder der er tæskehamrende gode til at give dem en god behandling og en god oplevelse. Det er personer som dem, jeg kunne finde på at nominere. Det synes jeg er værd at hylde.

DU kan nominere folk på Fællesskabsprisen, og du kan finde Fællesskabsprisens Facebook-side her.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vildt klubskifte på vej? Superbomber...
bt.dk
Real Madrid-stjerner i...
bt.dk
Tidligere dobbeltagent fundet hængt i...
bt.dk
DMI advarer om voldsomt vejr - sne på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx