28/10-17 07:17; Opdateret: 28/10-17 11:21

Stormen Ingolf ventes at skabe store trafikale problemerStormen Ingolf ventes at skabe store trafikale problemer

Stormen Ingolf rammer natten til søndag med vindstød af orkanstyrke. Træer vælter og broer forventes at lukke.

storybild

København. Danmark rammes natten til søndag af en storm, som har fået navnet Ingolf.

Træer er lørdag formiddag allerede væltet, mandskab på broerne følger vejrudviklingen tæt, og Vejdirektoratet forventer en travl nat.

Stormen Ingolf vil især langs den jyske vestkyst byde på vindstød af orkanstyrke, ligesom forhøjet vandstand kan følge i dens fodspor, oplyser DMI.

- Vindstød af orkanstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger, skriver det meteorologiske institut på hjemmesiden.

Ifølge vagtchef ved DMI Bolette Brødsgaard plejer broerne at blive lukket, når der er tale om vindstød af en sådan kraft, som vi kan vente af Ingolf.

- Det vil være meget sandsynligt, at broerne lukker, især fordi vinden kommer på tværs af broen. Man skal køre over dem med forsigtighed, og så må vi se, om de bliver lukket, siger hun.

I hele landet skal man som minimum forberede sig på hård vind til hård kuling med vindstød med styrke af storm eller stærk storm.

Langs kysterne bliver stormvejret kraftigst.

Selv om Ingolf først træder ind på scenen sent lørdag, er kraftig vind allerede lørdag morgen begyndt at give problemer.

På Øresundsbroen frarådes vindfølsomme køretøjer på grund af den kraftige vind. Advarslen forventes at blive ophævet igen klokken 18, oplyser Vejdirektoratet på Twitter.

Også væltede træer er et problem ifølge vagthavende ved Vejdirektoratets trafikcenter Rune Johansen.

Vejdirektoratet er rykket ud i Hillerød, hvor et træ var væltet ind over vejbanen.

Han forventer flere problemer af lignende art i forbindelse med stormen. Derfor har de oprustet bemandingen ved Vejdirektoratet, så der under stormen er dobbelt så mange på arbejde, som kan tage sig af problemerne.

- Vi forventer en travl nat. Der er typisk problemer med broerne, væltede træer og tabt gods, altså ting der falder af trailere, siger han.

- Broerne er særligt følsomme, fordi de er højt hævet, og der kan komme kraftig vind ind fra siden. Det er decideret farligt, hvis der kommer orkanvinde ind fra siden, så de kan godt blive lukket.

De voldsomme vinde skyldes et lavtryk, der bevæger sig fra Sydnorge ned over Kattegat til den nordlige del af Polen. Det genererer en rigtig masse vind fra nordvest og nord.

I løbet af søndag aftager vinden langsomt, og det klarer op med solskin.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret lærer frygter det værste:...
bt.dk
Kendt politiker forlader Folketinget:...
bt.dk
Læge i desperat opråb: Løkke, du...
bt.dk
Irina efter bruddet: Sådan er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx