Af - 02/06-16 13:21

Hidsige forældre: Mandlige pædagoger skal ikke passe vores børnHidsige forældre: Mandlige pædagoger skal ikke passe vores børn

En gruppe forældre har brokket sig over, at deres børn bliver passet af mandlige pædagoger i flere daginstitutioner i København. Det får nu instituioner og forældre til at gå til modangreb.

storybild

En gruppe forældre har udtrykt deres utilfredshed over, at der er ansat mandlige pædagoger i den daginstitution, hvor deres børn går. (Billede: Scanpix)

I en række daginstitutioner i København har forældre brokket sig over, at der er ansat mandlige pædagoger til at passe deres børn.

Det får nu lederen af Klynge A, som dækker daginstitutioner i Husum, Brønshøj og TIngbjerg til at svare igen i et brev, som er sendt til alle forældre.

- Kære forældre, vi har i de forskellige institutioner oplevet, at nogle forældre har givet udtryk for deres utilfredshed med, at vi har mandlige pædagoger ansat, skiver Maj-Lis Alstrup, der er klyngeleder af Klynge A i brevet, som ikke går i detaljer med, hvor mange forældre der har brokket sig, og om deres utilfredshed skyldes noget konkret.

Mødrehjælp vil sikre børn en vej ud af voldsspiralen
Mødrehjælp vil sikre børn en vej ud af voldsspiralen

- Vi er naturligvis altid lydhøre overfor utilfredsheder, bekymringer og andre oplevelser I som forældre har i forhold til jeres barns institution, skriver hun i brevet slår fast, at der er ligestilling mellem mænd og kvinder i Danmark, og at forældrene på ingen måde skal blande sig i, hvem der bliver ansat i institutionerne.

- Konkret i forhold til ansættelse af mandlige pædagoger er det i Danmark sådan, at vi har en ligestillingslov, hvilket betyder, at både mænd og kvinder har lige indflydelse og lige muligheder i alle samfundets funktioner, hedder det i brevet.

Sagen har fået flere forældre til at blande sig i diskussionen og erklære deres fulde opbakning til de mandlige pædagoger.


LÆS OGSÅ: Undersøgelse: Pædagoger er alene med 17 børn

LÆS OGSÅ: Enhedslisten siger nej til nedskæringer

LÆS OGSÅ: 4-årig misbruger 15 børn i børnehave: - Det er helt normal adfærd

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx