Af - 02/06-16 13:21

Hidsige forældre: Mandlige pædagoger skal ikke passe vores børnHidsige forældre: Mandlige pædagoger skal ikke passe vores børn

En gruppe forældre har brokket sig over, at deres børn bliver passet af mandlige pædagoger i flere daginstitutioner i København. Det får nu instituioner og forældre til at gå til modangreb.

storybild

En gruppe forældre har udtrykt deres utilfredshed over, at der er ansat mandlige pædagoger i den daginstitution, hvor deres børn går. (Billede: Scanpix)

I en række daginstitutioner i København har forældre brokket sig over, at der er ansat mandlige pædagoger til at passe deres børn.

Det får nu lederen af Klynge A, som dækker daginstitutioner i Husum, Brønshøj og TIngbjerg til at svare igen i et brev, som er sendt til alle forældre.

- Kære forældre, vi har i de forskellige institutioner oplevet, at nogle forældre har givet udtryk for deres utilfredshed med, at vi har mandlige pædagoger ansat, skiver Maj-Lis Alstrup, der er klyngeleder af Klynge A i brevet, som ikke går i detaljer med, hvor mange forældre der har brokket sig, og om deres utilfredshed skyldes noget konkret.

LÆS OGSÅ: Mødrehjælp vil sikre børn en vej ud af voldsspiralen

- Vi er naturligvis altid lydhøre overfor utilfredsheder, bekymringer og andre oplevelser I som forældre har i forhold til jeres barns institution, skriver hun i brevet slår fast, at der er ligestilling mellem mænd og kvinder i Danmark, og at forældrene på ingen måde skal blande sig i, hvem der bliver ansat i institutionerne.

- Konkret i forhold til ansættelse af mandlige pædagoger er det i Danmark sådan, at vi har en ligestillingslov, hvilket betyder, at både mænd og kvinder har lige indflydelse og lige muligheder i alle samfundets funktioner, hedder det i brevet.

Sagen har fået flere forældre til at blande sig i diskussionen og erklære deres fulde opbakning til de mandlige pædagoger.


LÆS OGSÅ: Undersøgelse: Pædagoger er alene med 17 børn

LÆS OGSÅ: Enhedslisten siger nej til nedskæringer

LÆS OGSÅ: 4-årig misbruger 15 børn i børnehave: - Det er helt normal adfærd

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx