Af - 06/06-15 19:27

Rød blok har bidt sig fast: Uffe Elbæk kan blive Thorings redningRød blok har bidt sig fast: Uffe Elbæk kan blive Thorings redning

Endnu en måling viser dødt løb mellem rød og blå blok. De Radikale bløder, og Alternativet ser ud til at blive afgørende for, om Thorning kan fortsætte som statsminister.

storybild

(Billede: Polfoto)

Thorning og rød blok har bidt sig fast, og der er således fortsat dødt løb mellem de to blokke forud for valget den 18. juni.

Det viser en Epinion-måling for DR.

Målingen giver en snæver sejr til rød blok på 88 mandater mod blå bloks 87, men da forskellen mellem de to blokke er så lille, ligger det inden for målingens statistiske usikkerhed.

Måling: Alternativet og S skaber dødt løb mellem blokkene
Måling: Alternativet og S skaber dødt løb mellem blokkene

Skal man tro dagens Epinion-måling, står De Radikale til lidt af en vælgerlussing. Partiet står således til 5,3 procent at stemmetne, hvilket er en massiv tilbagegang fra valgresultatet i 2011, hvor De Radikale anført af Margrethe Vestager fik 9,5 procent af stemmerne.

Selvom Socialdemokraterne står til et flot valg, er det Alternativet, der i dagens måling ser ud til at være afgørende for, om det bliver en rød regering, der fremover skal lede landet.

Tidligere i dag viste en Voxmeter-måling fra Ritzau samme billede. Her fik partierne bag den siddende regering 50,1 procent mod blå bloks 49,7 procent. Det svarer til 88 røde mandater og 87 blå.

Kristendemokraterne kan koste Løkke sejren
Kristendemokraterne kan koste Løkke sejren

Alternativet bliver ved med at vokse
Alternativet bliver ved med at vokse

LÆS OGSÅ: S-minister: Jeg håber, Alternativet kommer ind

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx