Af - 04/06-15 10:18; Opdateret: 04/06-15 10:36

Denne landsby kan være nøglen til valgsuccesDenne landsby kan være nøglen til valgsucces

Sidste valg stemte landsbyen Gylling tættest på landsgennemsnittet - nu er der massiv opmærksomhed omkring den lille by. MX sendte en reporter til byen, der muligvis kan kaldes Danmarks svar på svingstaten Ohio.

Bildstrecke im Grossformat »

KLik videre i galleriet og mød flere af Gyllings beboere.

Sidste Folketingsvalg blev Gylling bemærket. 723 af borgerne stemte og det samlede resultat afveg kun 0,68 procentpoint fra det landsdækkende valgresultat. Denne gang er der derfor massiv opmærksomhed på den lille by, der kan måske kan give et indtryk af valgets udfald. Ikke mindst når der er så tæt løb.

LISTE: Se hvilket parti, der har de mest trofaste vælgere
LISTE: Se hvilket parti, der har de mest trofaste vælgere

- Jeg gider ikke snakke valg!

Skydedøren går op til Dagli’ Brugsen i Gylling ved Odder. En mand afviser at snakke, han er træt af politik. Brugsuddeleren Niels Krogstrup og hans hustru, Lis, står ved grøntafdelingen. De har haft den eneste butik i Gylling i årevis og kender lokalområdet. De tror, at de fleste borgere vil stemme det samme, som de plejer.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

DR3-værten Thomas Skov har meldt sin ankomst i tre dage op til valgdagen og hos Socialdemokraterne har man byen med i sine betragtninger, når man skal ud i landet og kapre stemmer.

- Det bliver et tæt valg, derfor skal vi alle steder hen. Fokus er ikke kun på Gylling, men vi kommer gerne, siger partisekretær Lars Midtby.

Der er en smule valgstemning at spore på hovedgaden i Gylling.

Qvortrups analyse af første debataften: En tam affære
Qvortrups analyse af første debataften: En tam affære

I brugsen brummer køledisken en anelse i baggrunden, mens borgerne kommer for at handle. Et af de vigtigste valgtemaer blandt kunderne er, hvordan byen bliver tættere forbundet med resten af landet.

- Vores bus er blevet skåret væk. Det kan sætte os helt i stå, siger Niels Krogstrup, der heller ikke vil fortælle, hvad han stemmer.

- Jeg vil ikke risikere at sortere nogle kunder fra, siger han. Om to uger skal Gylling til valgurnerne og afgøre skæbnen for landets politikere.

Gylling ligger 10 km. udenfor Odder i Østjylland.

Alle MX møder i Brugsen vil stemme det samme, som de plejer. Dermed tegner det til en valggyser i Gylling, hvor få stemmer kan afgøre, om byen er blå eller rød.

- Vi kan lave den sidste partilederrunde hernede ved mælken, siger en kunde grinende til personalet og forlader Brugsen i den lille landsby.

VALG: Skat? Flygtninge? Klima? Hvilke emner er vigtige for dig?
VALG: Skat? Flygtninge? Klima? Hvilke emner er vigtige for dig?

​​​

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire år efter et af de største...
bt.dk
Hamilton peger på sine rivaler: Tre...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx