Af - 04/06-15 18:01

Bullshit-barometeret: Er DF-næstformand danmarksmester i rygsvømning?Bullshit-barometeret: Er DF-næstformand danmarksmester i rygsvømning?

Hvad var det nu, jeg mente?

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Engel Janus)

Sådan lød det i dag fra DF-næsformand Søren Espersen, da han pandede sin kulturordfører Alex Ahrendtsens forslag om at indføre skat – en såkaldt punktafgift - på fremmedsprogede reklamer.

Men nu viser det sig, at Dansk Folkeparti med Søren Espersen selv som medunderskriver så sent som for to et halvt år siden fremsatte beslutningsforslag i Folketinget om at indføre netop punktafgift på fremmedsprogede reklamer. Det skriver Eb.dk med henvisning til dette beslutningsforslag fra 23. oktobrer 2012:
'Punktafgift på fremmedsprogede reklamer i såvel radioen som andre delvis eller helt kommercielt finansierede fjernsynskanaler, der sender til og fra Danmark. Fremmedsprogede sætninger og slagord alene må tillige udløse punktafgift. Al markedsføring på andet end dansk udløser punktafgifter.'

DF i kovending: »Vi har ændret opfattelse«
DF i kovending: »Vi har ændret opfattelse«

Selv om Søren Espersen står som medunderskriver på forslaget, siger han i dag til Eb.dk, at forslaget ikke har været DF-åpoolitik siden 2006, og at det må være en fejl, at der gledet ind i det to og et halvt år gamle beslutningsforsslag.

Er det troværdigt, at DF's næstformand ikke kender den politik, han selv har fremsat som beslutningsforslag i Folketinget, eller er hans forklaring det rene bullshit?

Ups, DF! Dette forslag var vist et selvmål
Ups, DF! Dette forslag var vist et selvmål

Politisk kommentator Henrik Qvortrup siger:

- Jeg ved ikke, om det er bullshit. Men man må vel sige, at det tangerer Danmarksrekorden i rygsvømning. Det er en ærlig sag at blive klogere og sige, at det ikke længere er ens politik. Men mon ikke den egentlig forklaring er, at DF er blevet gjort til grin det meste af dagen.

Tre DF-kandidater i kampagne mod fri abort
Tre DF-kandidater i kampagne mod fri abort


LÆS OGSÅ: Abort: Her er V-forslaget, der får politikere til at rase

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx