06/09-13 07:53

Skilsmissepar hænger på boligen - og hinandenSkilsmissepar hænger på boligen - og hinanden

Efter sommerferien stiger andelen af skilsmisser. Men et usolgt hus binder stadig parret sammen.

storybild

Andelen af skilsmisser stiger efter sommerferien, men mange kan ikke få huset solgt og hænger dermed både på udgifter og hinanden. (Billede: Polfoto/Arkiv)

Det har lige været sommerferie - og selv om det er en skøn tid for de fleste, så oplever Danske Familieadvokater ofte en stigende andel af skilsmisser efter større ferier som sommerferien.

Men mange par er trods skilsmisse stadig stavnsbundet til deres eks. Det er store prisfald på boliger og lange salgstider, der gør det svært for mange par at komme videre efter et brud.

LÆS OGSÅ: Jes Dorph ramt af depression

Boligsiden.dk har set på huspriserne. Godt seks ud af 10 boliger solgt i år og købt i for eksempel 2006 er i snit faldet med en en fjerdedel i værdi.

- Godt hver sjette sælger deres bolig på grund af skilsmisse, viser en ny undersøgelse, vi har foretaget blandt vores brugere, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, om undersøgelsen.

- Specielt for dem har det stor betydning, at mange boliger i dag står længere tid til salg og sælges med store tab. Har man købt hus i 2006 og været nødt til at sælge i år, vil det gennemsnitlige tab ligge på over 400.000 kroner, siger hun.

LÆS OGSÅ: Skilsmisse er værst for de mindste børn

En del skilsmissepar beslutter, at den ene bliver boende i boligen i håbet om, at huset stiger i værdi. Men ofte trækker salget ud.

Danske Familieadvokater anbefaler, at man hurtigst muligt får udarbejdet en aftale om at ophæve samlivet, som skal være med til at sikre, at den økonomiske balance bliver rimelig under salget af boligen i forbindelse med skilsmisse:

- Den, der flytter, har ofte ikke har fået lavet en rimelig aftale og kommer til at betale en uforholdsvis stor andel til den fælles bolig, siger Helle Larsen, formand for advokaterne.

LÆS OGSÅ: Nu bliver det lettere - og dyrere - at blive skilt

Bliver boligen solgt med et større eller mindre tab, binder gælden fortsat det skilte par sammen, fordi de hæfter solidarisk i banken eller realkreditinstituttet.

- Vores erfaring er, at pengeinstitutterne ønsker at fastholde den solidariske hæftelse i stedet for at splitte gælden op i to portioner, således at parret også økonomisk bliver skilt fra hinanden, siger Helle Larsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Princess Natascha afslører sin...
bt.dk
Ekspert undrer sig over...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Mand trak kniv i supermarked: Kan du...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx