14/03-16 11:26

Terrortiltalt sad ved siden af el-Hussein på netcaféTerrortiltalt sad ved siden af el-Hussein på netcafé

Billeder viser, hvordan den 21-årige tiltalte lod Omar el-Hussein overtage sin computer på en netcafé.

storybild

Omar el-Hussein søgte fra en netcafé oplysninger om arrangement i synagogen i Krystalgade. Overvågningsbillede og oplysninger fra Google viser, at søgningen skete fra en netcafé på Nørrebro. (Billede: Free/Helle Bjerre)

En 21-årig mand rejste sig og overlod sin computer til Omar el-Hussein. El-Hussein brugte efter alt at dømme netop den computer til at forberede sit angreb på synagogen i Krystalgade.

Det er overvågningsbilleder fra internetcaféen Powerplay, som viser, at det skete. Billederne bliver mandag afspillet i Københavns Byret.

Her er den 21-årige sammen med tre andre mænd tiltalt for at tilskynde og bistå Omar el-Hussein i forbindelse med hans angreb på synagogen natten til 15. februar sidste år. Anklagemyndigheden mener, at de fire er medskyldige i terror.

Mændenes påståede bistand til el-Hussein er ifølge anklagemyndigheden sket i tiden umiddelbart efter angrebet på Krudttønden, som skete 14. februar ved 15.30-tiden.

Overvågningsbillederne fra netcaféen er fra tidsrummet mellem klokken 18 og 22 den aften. På billederne ser man 21-årige LE sidde ved computer nummer 15 på caféen.

Oplysninger fra Google viser, at der netop fra den computer bliver søgt på Lars Vilks. Søgningen sker klokken 19.44. Det var netop muhammedtegneren Lars Vilks, som holdt foredrag på Krudttønden, da stedet blev angrebet.

- Jeg ved ikke, hvem Lars Vilks er, fortæller den 21-årige mandag i retten.

Det var klokken 21.14 den aften, at Omar el-Hussein ankom til netcaféen Powerplay på hjørnet af Nørrebrogade og Skodsborggade på Nørrebro i København. På overvågningsbillederne kan man se el-Hussein gå ind og overtage computer nummer 15.

LE sidder i minutterne efter ved computeren ved siden af. I det tidsrum viser oplysninger fra Google, at computer nummer 15 foretager søgninger på "Christiansborg" og flere adresser. En af adresserne tilhører Dansk Folkeparti-politikeren Mogens Camre.

LE afviser mandag i retten, at han ser nogle af søgningerne, som altså bliver foretaget af Omar el-Hussein. Det er også på netcaféen, at el-Hussein søger på synagogen i Krystalgade.

El-Hussein er også inde på synagogens hjemmeside. Og specifikt er han inde på en del af siden, hvor der står oplysninger om det arrangement, der var den aften og nat i synagogen.

Forløbet er vigtigt i sagen. For ifølge anklagemyndigheden består de fire tiltaltes bistand til el-Hussein blandt andet i at lade ham bruge en computer på Powerplay og for betaling af brug af computeren.

De fire nægter sig skyldige i anklagerne om medvirken til terror.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand død i brand
bt.dk
Superliga-klubber høster...
bt.dk
Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
Efter storsatsning i sommeren 2016:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx