Af Ritzau - 25/03-17 16:21; Opdateret: 25/03-17 18:17

Mette Frederiksen på SF-landsmøde: Vi skal bekæmpe ulighedMette Frederiksen på SF-landsmøde: Vi skal bekæmpe ulighed

S-formand understreger det tætte forhold til SF med en gæstetale ved det tidligere regeringspartis landsmøde.

storybild

Mette Frederiksen vil kæmpe mod social ulighed, hvis magten skifter. Det oplyser hun på SF's landsmøde lørdag. Arkivfoto af Pia Olsen Dyhr til venstre og Mette Frederiksen til højre. (Billede: Scanpix/Thomas Lekfeldt)

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen var lørdag den hemmelige gæstetaler på SF's landsmøde.

Efter SF-formand Pia Olsen Dyhr havde introduceret Mette Frederiksen som "Danmarks måske kommende statsminister", fastslog Mette Frederiksen, at hun vil fokusere på ulighed, hvis magten skifter:

- Vi skal bekæmpe den sociale ulighed. Sidst, vi sad i regering, nåede vi ikke langt nok. Vi har brug for i fællesskab at få en anden beslutsomhed. Næste gang, vi har regeringsmagten, skal der flyttes hegnspæle, siger Mette Frederiksen og tilføjer:

- En regering under min ledelse skal måles på de sociale fremskridt, vi skaffer. Det er det, jeg gerne vil sætte mig i spidsen for i Danmark, siger S-formanden til klapsalve fra de 450 SF'ere i Odense.

Iifølge Socialdemokratiets partiformand skal S og SF også gå hånd i hånd på flere områder. Både når det gælder en bedre offentlig sektor, den grønne omstilling og udlændingepolitikken.

Udlændingepolitikken skal være humanistisk, og flygtninge skal hjælpes. Men antallet er afgørende for, at integrationen kan lykkes, lyder det fra Mette Frederiksen.

- Vi skal tage ansvar for integrationen, men huske på, at når antallet af folk ude fra kommer til at overstige vores sammenhængskraft, og integrationen derefter slår fejl, så har det en pris. Og hvem betaler den? siger S-formanden og tilføjer:

- Det gør dem, der bor i de almene boligområder. De ufaglærte, hvor konkurrencen på arbejdsmarkedet er hårdest. De kvinder, der udsættes for social kontrol, og de drenge, der ikke får en uddannelse.

Mette Frederiksen understreger også, at hun gerne vil have SF med i flertallet bag udlændingepolitikken, der bliver ført på Christiansborg.

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det er bedst for vores samfund med en udlændingepolitik, der nyder bred opbakning på Christiansborg. Der vil jeg gerne have jer med, siger hun uden at få klapsalver fra salen.

Efter Mette Frederiksens tale kvitterede SF's formand Pia Olsen Dyhr:

- Som jeg sagde i min tale, så har vi en kontrakt her i rummet. Først tager vi kommunerne og regioner og sender de blå på porten (ved kommunal- og regionsrådsvalget til efteråret, red.).

- Og så sørger vi for en ny rød grøn regering med Mette som statsminister, ikke venner?, siger Pia Olsen Dyhr til klapsalver fra salen.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i sorgen: Her overrasker...
bt.dk
Flere KFC-restauranter lukket af...
bt.dk
Annette Heick: Gør mig den tjeneste...
bt.dk
Efter rygter om affære med Løkke: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx