Af Christian Hansen - 02/06-17 15:10

Universitet begik dum fejl: Nu må Natasia droppe drømmelejlighedenUniversitet begik dum fejl: Nu må Natasia droppe drømmelejligheden

'Det er både stressende og forvirrende,« lyder det opgivende fra den 25-årige.'

storybild

25-årige Natasia Nielsen skulle have været til eksamen i dag. Nu er eksamen flyttet, og det kommer sandsynligvis til at koste hende muligheden for at få drømmelejligheden. (Billede: Privatfoto)

En 25-årig studerende er ualmindelig ærgerlig over, at hendes eksamen bliver flyttet. For det kommer sandsynligvis til at koste hende drømmelejligheden.

Natasia Nielsen skulle have været til eksamen i dag. Men den unge jurastuderende har fået aflyst sin eksamen i obligationsret, da opgavespørgsmålene ved en fejl har været tilgængelige på nettet i tre dage.

Det har Syddansk Universitet, hvor Natasia Nielsen læser, i dag beklaget over for MX.

Nu har universitetet fastsat to nye dage til afvikling af eksamen, men Natasia har aftaler og planer begge datoer, ligesom hun også skal læse til en anden eksamen i mellemtiden. Det sætter hende i en situation, hvor hun skal vælge imellem en lejlighed eller en studietur.

De glædede sig vildt til at blive færdige på uni - så tikkede denne mail ind
De glædede sig vildt til at blive færdige på uni - så tikkede denne mail ind

»Det er både stressende og forvirrende,« lyder det opgivende fra den 25-årige.

Studieturen til Geneve er arrangeret af det danske FN-forbund, og den er allerede købt og betalt.

»Det er en hamrende interessant tur i forhold til studienetværk, og den kan jeg ikke aflyse med så kort varsel, og slet ikke når andre har fået afvisninger på at deltage, da der kun var et begrænset antal pladser,« siger Natasia Nielsen.

Hænger ikke på træerne

Den 25-årige studerende bor til leje i København, men gennem en bekendt har hun fået en god mulighed for at købe en andelslejlighed til en attraktiv pris i hovedstaden. Men det er under forudsætning af, at hun kan møde op på søndag og afgive et seriøst købsbud. Den aftale var på plads, men nu kommer Natasia til at skulle sidde til eksamen i Odense i stedet.

Dansk eksamen blev aflyst efter meget, meget dum fejl
Dansk eksamen blev aflyst efter meget, meget dum fejl

»Det er brandærgerligt. Den slags lejligheder hænger ikke på træerne i København. Når man finder sådan en, er det om at slå til. Men jeg tror min mulighed for at få lejligheden er væk nu,« siger Natasia og forklarer, at hun ikke kan bede sælgeren om at reservere lejligheden til hende.

Prodekan for uddannelse på det samfundsvidenskabelige fakultet på Syddansk Universitet, Ole Friis, fortæller, at han nu vil undersøge, hvordan fakultetet kan undgå en lignende fejl i fremtiden.

Sådan spiser du dig klar til eksamen: 6 gode råd
Sådan spiser du dig klar til eksamen: 6 gode råd

»Vi går nu vores procedure igennem i forhold til at håndtere eksamenopgaver, så vi kan se, hvad vi kan gøre for at begrænse muligheden for fejl yderligere,« siger han.

LÆS OGSÅ: Skal du til eksamen? Disse fem ting må du ALDRIG gøre

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx