Af - 10/08-14 19:51

Publikum-kritik af Smukfest: Hellere god musik end gratis ølPublikum-kritik af Smukfest: Hellere god musik end gratis øl

Smukfest lukker årgang 2014 af med gratis øl og D-A-D på Bøgescenen. Stod det til den yngre del af festivalens søndagstrætte publikum skulle man have brugt pengene anderledes.

storybild

(Billede: Kristian Dam Nygaard)

- Jeg giver en omgang!

Søndag eftermiddag på årets sidste Smukfest-dag er dette formentlig den mest brugte sætning i Bøgeskoven. Festivalen blev tidligere på året udnævnt til Danmarks mest populære festival i en afstemning i metroxpress, og dette fejrer man ved at uddele gratis øl, sodavand og D-A-D-koncert til publikum.

FOTOS: Kong Seebach på Smukfest
FOTOS: Kong Seebach på Smukfest

Noget af en gestus, må man sige, men det viser sig også at være på en billig baggrund. Det søndagstrætte publikum er ikke just i bælle-humør. Mange af de særligt yngre gæster ude på fest-campingpladsen 'Kærligheden' tog hjem, før der overhovedet blev lukket op for hanerne og der hersker i det hele taget en sløv stemning.

- Man burde have brugt pengene på et stort, udenlandsk navn i stedet for, lyder det fra 21-årige Janus fra Aarhus.

Splittet Smukfest-publikum: Kan vi have det sjovt uden alkohol?
Splittet Smukfest-publikum: Kan vi have det sjovt uden alkohol?

- Temp-generationen er taget hjem. De er ikke så hooked på D-A-D og fadøl.

Janus var selv på sin første øl, da metroxpress møder ham på festivalpladsen. Han regner trods sin skepsis for konceptet dog med at nå en 20 stykker i løbet af dagen.

Ulykkelig Emily på 2 år: Fuld Smukfest-gæst har stjålet min bamse
Ulykkelig Emily på 2 år: Fuld Smukfest-gæst har stjålet min bamse

- Når man endelig skal give fri bar, så er det jo ret smart at gøre det på en dag, hvor folk er trætte og vil hjem, lyder det et andet sted i skoven fra 31-årige Rasmus - også fra Aarhus. Han regner ligesom Janus med at blive hele aftenen, men på grund af arbejde mandag skal han nok ikke 'gå helt amok'.

GALLERI: Lidt uvejr kan ikke få Smukfest-publikummet ned med nakken
GALLERI: Lidt uvejr kan ikke få Smukfest-publikummet ned med nakken

Flere gæster nævner overfor metroxpress, at musik-programmet de sidste dage på årets Smukfest har haltet lidt bagefter. At der ikke er det store at komme efter i forhold til for eksempel sidste år, hvor blandt andet Prince og Kings Of Leon spillede. Vi må se, hvad der sker næste år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Vil gå hele vejen i MMA: Jeg kan slå...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx