Af - 11/12-15 10:15

Kan man være afhængig af læbepomade? Derfor er flere kvinder nødt til at bruge detKan man være afhængig af læbepomade? Derfor er flere kvinder nødt til at bruge det

Hvorfor bruger markant flere kvinder end mænd læbepomade, og kan det passe, at man kan blive afhængig af den lille klæbrige stift? Få svaret her.

Bildstrecke im Grossformat »

Kan man blive smittet med herpes, hvis man låner læmbepomaden fra en, der har herpes? Klik dig gennem foredommene, og få dem bekræftet og aflivet her.

Det er vinter, det er koldt, og det får flere danskere til at hive læbepomaden frem fra lommen i forsøget på at pleje de tørre og sprækkede læber.

39 procent af kvinderne i en ny undersøgelse som YouGov har lavet for metroxpress svarer, at de bruger læbepomade hver dag. Faktisk viser undersøgelsen, at det kun er en fjerdel af danskerne, der aldrig bruger læbepomade.

Hvis du er en af dem, der forklarer dit forbrug af læbepomade med, at dine læber er "afhængige" af det, så tager du helt fejl.


Dine læber kan ikke være afhængige af læbepomade i den forstand, at hvis du først én gang har brugt det, kan dine læber ikke undvære det. Læbernes overfladeceller gendannes hurtigt på læben, og derfor kommer der konstant nye, friske celler på din læbe, som er ubehandlet af læbepomade.
Det siger Jørgen Serup, der er professor på Bispebjerg Hospitals hudafdeling.

Derfor rumler din mave!
Derfor rumler din mave!

Han argumenterer yderligere, at læbepomade ikke trænger dybt ned i dine læber. Pomaden lægger sig altså kun på hinden og falder af sammen med de døde hudceller.

- Læbepomade er et uskyldigt produkt. Der er ingen produktmæssige problemer i det. Der er ingen læbepomader, der forværrer dine læber, understreger Jørgen Serup.

Dette hverdagsritual får 68 procent af danskerne til at fejle
Dette hverdagsritual får 68 procent af danskerne til at fejle

Om vinteren vil der være flere, som oplever trang til at bruge læbepomade, fordi man er mere udsat for tør luftfugtighed. Men det er ikke kun klimaet, der afgør, hvem og hvornår man bruger læbepomade.

- Om du har tørre læber afgøres af genetiske faktorer. Det bestemmes af den måde, folk er konstrueret på - og så selvfølgelig af det klima, du opholder dig i, siger professoren.

Læge: Sådan undgår du at blive smittet af din sidemand
Læge: Sådan undgår du at blive smittet af din sidemand

Og særligt kvinder er mere disponerede for tørre læber. Det viser undersøgelsen, hvor kun ni procent af de adspurgte kvinder aldrig bruger læbepomade, mens tilsvarende gælder for 42 procent af de adspurgte mænd.

- Det skyldes, at der er en forskel på mande- og kvindelæber. Kvindelæber er større og mere svulmende, og de er nok mere følsomme overfor tør luft, siger Jørgen Serup.

Læge: Her er den ultimative tømmermænds-kur
Læge: Her er den ultimative tømmermænds-kur

LÆS OGSÅ: Overrasket? Dette køn har nemmest ved at finde vej

LÆS OGSÅ: Derfor får nogle blackout når de er fulde – mens andre ikke gør

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt præst: Derfor hylder danskerne...
bt.dk
Se BTs karakterer her: Brøndbys 10...
bt.dk
Sjælden tiger kom på glatis i dansk...
bt.dk
Historisk interview: Kendt dansk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx