Af - 05/05-14 11:07

Udlandet truer Danmark: Spionerer og angriber virksomhedsgiganterUdlandet truer Danmark: Spionerer og angriber virksomhedsgiganter

Cybertruslerne mod Danmark tager til i styrke, og siden 2010 har hackere i 250 tilfælde spioneret eller rettet alvorlige angreb mod danske virksomheder og myndigheder. Angrebene er farlige, og flere stormagter menes at stå bag, lyder vurderingen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Danske virksomheder bliver i stigende grad angrebet af hackere fra udlandet, og nye tal fra Center for Cybersikkerhed indikerer nu omfanget.

Siden 2010 har virksomheder og myndigheder herhjemme været udsat for 250 alvorlige cyberangreb, hvor der bl.a. er blevet spioneret.

Identitetstyveri er det nye sort blandt hackere
Identitetstyveri er det nye sort blandt hackere

- I de senere år har vi oplevet en stigning i antallet af cyberangreb mod offentlige myndigheder og private virksomheder, og der er flere eksempler på, at udenlandske aktører bruger nettet til avancerede angreb mod danske myndigheder og virksomheder – først og fremmest for at udøve spionage og især industrispionage, siger Thomas Lund-Sørensen, chef for Center for Cybersikkerhed, til Metroxpress.

I it-branchen bekræfter man tendensen, hvor hackere ved hjælp af APT-angreb spionerer på dokumenter, der danner grundlag for danske virksomheders forretning.

Hackere afpresser danskere og tjener millioner
Hackere afpresser danskere og tjener millioner

- APT-angreb er farlige, fordi de kan kompromittere følsomme data. Data der kan modarbejde kongeriget Danmarks muligheder på sigt, siger Jakob Herbst, teknisk chef i it-virksomheden Dubex.

- Herhjemme kunne det være pumper, insulinopskrifter og vindmølledesign, der bliver spioneret mod, siger Jakob Herbst.

I Vestas vil man ikke svare på, om virksomheden har været udsat for spionage.

- Det vil vi ikke kommentere på. Men det er nogle udfordringer, vi holder øje med og tager meget alvorligt, siger Michael Zarin, pressechef i Vestas.

USA mistænkes af flere for at stå bag spionagen, men det tvivler Jakob Herbst på.

Kæmpe sikkerhedsbrist hos Apple: Din mail og Facebook kan hackes
Kæmpe sikkerhedsbrist hos Apple: Din mail og Facebook kan hackes

- Jeg tror mere, det handler om Kina, Rusland, Brasilien og Indien. Eller virksomheder, der betaler hacker grupper for at stjæle data fra konkurrenterne.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe skandale ved OL: Fuld atlet...
bt.dk
Remee afslører 'X Factor'-mysterie:...
bt.dk
Sofie Linde deler første billede,...
bt.dk
Historien om ’Kærlighed ved første...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx