Af - 12/06-17 21:34

Ny statslig søgemaskine til børnehaver på vejNy statslig søgemaskine til børnehaver på vej

Pædagoger kritiser ny informationsportal, der giver oplysninger om etnicitet, madordninger og sygefravær.

storybild

Arkivfoto (Billede: Scanpix/Johan Gadegaard)

Vi har efterhånden vænnet os til at bruge søgemaskiner, når hotellet til sommerferien skal bookes og flybilletten købes.

Det skriver DR Nyheder.

Nu kommer turen til børnehaven og vuggestuer, hvor det fremover skal være muligt at søge på en lang række faciliteter og data om dagtilbuddet. For eksempel hvor mange børn, der har anden etnisk baggrund, der er indskrevet i børnehaven, om der er madordning , og hvor højt sygefraværet blandt personalet er, skriver DR Nyheder.

Norge vil forbyde ansigtsdækkende klæder i skolerne
Norge vil forbyde ansigtsdækkende klæder i skolerne

Derfor har et flertal i Folketinget indgået en aftale om en ny informationsportal, der samler en rækker sammenlignelige data om landets dagtilbud. Det skal skabe større gennemsigtighed, mener regeringen, der har lavet aftalen sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Radikale Venstre.

Målet med portalen er at sikre forældre mere gennemsigtighed i deres valg af dagtilbud, fremgår det af den politiske aftale.

Liberal Alliances børne- og familieordfører, Laura Lindahl, mener, at portalen løser et problem for forældre, der har svært ved at gennemskue det valg.

Indvandrerbørn og lukkedage skal være nemmere at spotte
Indvandrerbørn og lukkedage skal være nemmere at spotte

- Når man som forælder skal sidde og se på, hvilken daginstitution man skal vælge til sine børn, så er det ret uoverskueligt i dag. Det vigtige for mig og Liberal Alliance var at få lavet en portal, som man kender det fra Hotels.com eller Momondo, siger hun.

Ikke alle er dog lige begejstrede for ideen. I fagforeningen BUPL, der organiserer pædagogerne, ser man den nye portal som unødig bureaukrati, siger formand Elisa Bergmann.

- Vi er bekymrede for, om det her er et bureaukratisk selvmål. Vi har ikke noget mod gennemsigtighed, men vi har noget mod, vi skal bruge tid på det forkerte. Vi har rigtig meget brug for, at vi har nok ressourcer til den store opgave, det er, at sikre barnet har en god tid i daginstitutionen, siger hun.

FOA støtter flere pædagoger i udsatte institutioner
FOA støtter flere pædagoger i udsatte institutioner

BUPL mener samtidig, at den nye portal kun vil give et overfladisk indblik i forholdene i daginstitutionen og aldrig være et retvisende billede på, hvordan barnets virkelighed vil være.

Portalen ventes at åbne op til december 2018. SF, Alternativet og Enhedslisten er ikke med i aftalen, der løber fra i år og frem til 2020.

LÆS OGSÅ: Udsatte institutionsbørn skal have ekstra pædagoghænder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx