Af - 21/05-15 13:01; Opdateret: 21/05-15 14:21

Lokofører sendte S-tog ned af de forkerte spor midt i myldretidenLokofører sendte S-tog ned af de forkerte spor midt i myldretiden

Pendlere fra hovedstadsområdet fik sig torsdag morgen en overraskelse, da S-toget de sad i pludselig kørte den forkerte vej. DSB beklager fejlen og understreger, at det aldrig var farligt.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Pendlere i Linie BX fra Valby station mod Høje-Taastrup måtte torsdag morgen ved 8-tiden spidse ørerne en ekstra gang, da lokoføreren pludselig annoncerede en noget besynderlig nyhed over højtaleranlægget:

- Pludselig siger togføreren, at han er kørt forkert, og folk står temmelig uvidende og forvirrede over situationen, fortæller Sune Madsen til metroxpress.

Agenter skal dokumentere DSB-problemer
Agenter skal dokumentere DSB-problemer

Han var én af de mange morgenpendlere, der pludselig befandt sig i et tog, som af lokoføreren var blevet sendt i den gale retning.

- Vi forstod ikke helt, hvad der foregik, men da han efterfølgende sagde, at vi ville blive kørt til Vanløse, hvor toget så ville vende om, blev folk temmelig frustrerede, siger Sune Madsen og forklarer, hvordan DSB pludselig ændrede planerne, da toget ankom til Vanløse.

- Med ét blev vi alle sammen smidt af toget, så vi måtte finde et andet tog tilbage til Valby for herefter at hoppe på et tredje tog til Høje-Taastrup, lyder det noget utilfreds fra Sune Madsen.

DSB-ændringer koster Mogens 2.000 kroner om året
DSB-ændringer koster Mogens 2.000 kroner om året

Loyale pendlere får ekstraregning trods lavere service
Loyale pendlere får ekstraregning trods lavere service

I øjeblikket bekymrede det ham ikke så meget, og han tænkte ikke videre over, at de havde kørt den gale vej midt i myldretiden, men efterfølgende har Sune Madsen tænkt over faren ved pludselig at sidde i et tog, der har drejet ned af de forkerte spor.

- Det kunne jo potentielt set have været farligt. Jeg mener; der kører temmelig mange tog på den linje, så hvis de ikke har styr på, hvilke skinner de bruger, så ender det jo galt før eller siden, lyder kritikken.

Dyrt at løbe tør for strøm: DSB straffer med 750 kroner
Dyrt at løbe tør for strøm: DSB straffer med 750 kroner

Den påstand maner DSB dog hurtigt til jorden. Ifølge sektionschef i Banedanmark, Claus B. Christiansen, var der aldrig fare på færde. Toget kørte godt nok ned af de forkerte spor, men aldrig mod trafikken:

- Fejlen skyldes en kombination af, at ham, der styrer signalerne fik stillet mod Vanløse i stedet for mod Glostrup, og at lokomotivføreren ikke registrede signalet korrekt, siger han til metroxpress og understreger, at det var komplet ufarligt:

- Så længe der er stillet signal er togvejen fri, så det var aldrig farligt, fortæller Claus B. Christiansen, som dog godt kan sætte sig ind i, at folk blev nervøse, da toget pludselig kørte forkert.

- Jeg kan godt se, at de, der ikke kender sikkerhedssystemer, som vi gør, kan opfatte det ubehageligt, og samtidig er det jo møgirriterende, at de rejsendes tidsplan skrider, og det beklager vi naturligvis meget, lyder det fra sektionslederen.

DSB: - Vi medgiver, at vores regler kan stå mere klart
DSB: - Vi medgiver, at vores regler kan stå mere klart

DSB uddeler bøder i strid med egne regler
DSB uddeler bøder i strid med egne regler

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet advarer: Luk ikke op for...
bt.dk
Efter omdiskuteret mål: Nu kan det få...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx