Af Michael Bo Mortensen - 12/10-14 14:29

Dyreetisk Råd: Ikke nødvendigt at forbyde dyresexDyreetisk Råd: Ikke nødvendigt at forbyde dyresex

Dan Jørgensen (S) vil forbyde sex med dyr. Men dyrene er allerede beskyttet godt nok af loven, mener råd.

storybild

(Billede: Polfoto)

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) er på vej med et forbud mod sex med dyr, men det er unødvendigt, vurderer Det Dyreetiske Råd.

Loven beskytter nemlig allerede dyrene, siger formand Bengt Holst.

- Reglerne er gode nok, som de er. Der står i dyreværnsloven, at dyr ikke må udsættes for unødvendig lidelse, siger han.

Peter har sex med sin hund: Et forbud vil ikke stoppe mig
Peter har sex med sin hund: Et forbud vil ikke stoppe mig

Netop fordi den eksisterende lovgivning forbyder, at dyr påføres smerte, lidelse, angst eller varige men, har et flertal i Folketinget hidtil afvist at ændre loven.

Men nu ser der ud til at tegne sig et flertal, og efter nytår skal Folketinget behandle en ændring af dyreværnsloven. I langt de fleste tilfælde er dyresex nemlig et overgreb mod dyrene, mener Dan Jørgensen, og under alle omstændigheder må tvivlen komme dyrene til gode.

Dan Jørgensen: Jeg vil forbyde dyresex
Dan Jørgensen: Jeg vil forbyde dyresex

Men der er ingen grund til at ændre loven, mener Bengt Holst.

- Set fra dyrenes synspunkt, så er der taget højde for lidelse i dyreværnsloven. Så kan man mene om dyresex, hvad man vil. Men det er ikke Det Dyreetisk Råds opgave at moralisere, siger han.

Det giver heller ikke mening, hvis årsagen til et forbud er at beskytte dyrenes integritet, mener Bengt Holst, den er nemlig allerede blevet brudt.

- Det er os mennesker, der styrer, hvornår og hvordan dyrene kan få lov til at reproducere. Når man tapper sæd af en hingst til kunstig befrugtning, udfører man nøjagtig det samme, som hvis man har sex med et dyr. Fysisk er det det samme, man gør ved dyret, siger han.

Derfor frygter Bengt Holst, at det vil blive meget svært at afgrænse, hvilke aktiviteter et forbud mod dyresex vil gøre ulovlige.

TV: Olivers seksuelle partner er en hund
TV: Olivers seksuelle partner er en hund

Det Dyreetiske Råd består af 12 medlemmer. Medlemmerne er udpeget af Fødevareministeriet efter råd fra dyreværnsorganisationer, landbrugsorganisationer og Forbrugerrådet.

Med et forbud kommer Danmark komme på linje med resten af norden. Både Norge og Sverige har allerede forbud mod seksuelle akter med dyr. I 2011 blev dyresex forbudt i Norge, mens Sverige fulgte efter med et forbud i foråret i år.

/ritzau/


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprins Frederik talte om sin fars...
bt.dk
Teenager voldtaget på festplads:...
bt.dk
I smerter før storstilet arrangement:...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx