Af - 18/09-14 09:00

Kolleger holder et minuts stilhed for dræbt advokatKolleger holder et minuts stilhed for dræbt advokat

Til ære for den advokat, der tirsdag blev dræbt under en retssag, holder landets advokater et minuts stilhed i eftermiddag.

storybild

Politiet afspærrede i timevis området omkring Fogedretten i København, efter et voldsomt skuddrama havde udspillet sig og kostet en advokat livet. (Billede: Polfoto)

Klokken 12 i dag afholder danske advokater landet over et minuts stilhed til ære for deres kollega Anders Lindholt, der på brutal vis blev likvideret under en retssag i tirsdags.

Advokat blev skuddræbt: Var far til tre
Advokat blev skuddræbt: Var far til tre

Den 57-årige far til tre var advokat i en samværdssag i Fogedretten, da morfaren til barnet, striden handlede om, pludselig dukkede op med et oversavet jagtgevær. Barnets far blev skudt og overlevede, men så heldig var Anders Lindholt altså ikke.

Derfor opfordrer organisationen Danske Advokater nu gennem en officiel udtalelse alle deres medlemmer til at holde et minuts stilhed i sympati med deres afdøde kollega.

Anklager: Advokatdrab var planlagt
Anklager: Advokatdrab var planlagt

- Der er ingen tvivl om, at Anders Lindholts tragiske død berører rigtig mange af os som advokater, uanset om man kendte Anders Lindholt personligt eller ej. At en advokat bliver skudt og dræbt i retten under udførelse af sit arbejde overskrider en grænse. Mange af os føler lyst til at handle og til at vise respekt og anerkendelse over for en kollega, der blev dræbt på jobbet, lyder det fra organisationens formand, Lars Svenning Andersen.

Familietragedie bag skuddrab: Flere forældre i krig om børnene
Familietragedie bag skuddrab: Flere forældre i krig om børnene

- Jeg vil derfor opfordre alle advokatvirksomheder til at ære Anders Lindholt ved at holde et minuts stilhed torsdag den 18. september 2014 kl. 12.00. Æret være Anders Lindholts minde, slutter han.

Drabsmanden har erkendt sig skyldig i drab, og han er i øjeblikket varetægtsfængslet.

Morfar tilstår advokatdrab: Varetægtsfængsles i fire uger
Morfar tilstår advokatdrab: Varetægtsfængsles i fire uger

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Christiania lukker Pusher Street: 'Vi...
bt.dk
44 ruter ramt efter busselskabs konkurs
bt.dk
Læserne om Støjbergs...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx