Af - 14/01-16 06:54; Opdateret: 14/01-16 11:15

Dørmænd: Flere asylansøgere krænker i nattelivetDørmænd: Flere asylansøgere krænker i nattelivet

Dørmandsfirma oplyser nu om mindst 12 episoder den seneste måned hvor asylansøgere krænker i nattelivet

Bildstrecke im Grossformat »

LÆS DØRMÆNDENES BERETNINGER I BILLEDGALLERIET

Mens meldinger om udenlandske mænds sexkrænkelser af unge kvinder i nattelivet har rystet både Tyskland og Sverige de seneste dage, melder danske dørmænd nu også om et stigende problem herhjemme - primært rettet mod asylansøgere.

- Det er i højere grad end tidligere udenlandske mænd, som vi via ID-kontrol i døren i langt de fleste tilfælde kan bekræfte er asylansøgere, der er begyndt at have en uhensigtsmæssig adfærd. Vores oplevelse er at de er klart overrepræsenteret i forhold til danske mænd, siger Jonas Bertelsen, medindehaver af vagtselskabet Guard Group, der er landets største leverandør af dørmænd.

Ifølge en rundspørge blandt 87 dørmænd i firmaet har der alene den seneste måned været 12 konkrete episoder, hvor 'asylansøgere i større eller mindre grad havde forulempet sig på kvindelige gæster,' oplyser indehaveren til metroxpress.

HAR DU FØLT DIG KRÆNKET I NATTELIVET? SKRIV TIL OS PÅ: RAVE@MX.DK

- Det viser sig i form af befamlinger, overdrevne seksuelle tilnærmelser eller at man for eksempel trækker en kvinde ud på dansegulvet eller kysser hende uden hendes samtykke.

Jonas Bertelsen understreger, at det stadig er trygt at gå i byen, men opfordrer kvinderne til at handle:

- Det store problem er, at de forulempede kvinder ofte ikke ønsker at anmelde forulempelserne til politiet.

Dørmændens beretninger står langtfra alene.

I Sønderborg er problemer med asylansøgere, der krænker kvinder i nattelivet, så stort, at tre diskoteker nu er stoppet med at lukke de asylansøgere ind, man ikke kan tale dansk, tysk eller engelsk med.

Samtidig erkender kommunen i Thisted nu åbent, at et nyt asylcenter har skabt flere krænkelser af kvinder i nattelivet. Det fik i går det lokale politi til at varsle øget patruljering i nattelivet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx