Af - 15/05-15 19:10; Opdateret: 15/05-15 21:03

Hestevogn løbsk i Dyrehaven: Kørte over dreng og splittede cykel i toHestevogn løbsk i Dyrehaven: Kørte over dreng og splittede cykel i to

En lille dreng slap utroligt nok heldigt fra mødet med en løbsk hest og dens hestevogn.

storybild

En voldsom ulykke ramte Dyrehaven fredag. (Billede: Polfoto/arkiv)

Gæsterne i Dyrehaven, nær København, var fredag eftermiddag vidne til en voldsom hændelse, hvor en kusk mistede kontrollen over hesten, der satte i løb og endte med at torpedere en dreng, der kom cyklende på sin mountainbike.

Blandt vidnerne var Jeppe Søe, der var i Dyrehaven med familien.

- Jeg løber omgående derhen, og han er fuldstændigt i chok. Hans cykel er delt i to - og både hest og hestevogn var kørt lige henover ham. Han var heldigvis sluppet billigt, fortæller Jeppe Søe, der er glad for, at han har lært førstehjælp.

- Jeg er ingen helt, men der er ingen tvivl om, at hvis jeg ikke kunne førstehjælp, så havde jeg været en af dem, som stod og kiggede på. Det gjorde, at jeg løb hen til drengen på sekundet, det skete.

Jeppe Søe understreger, at de andre kuske var gode til at advare folk, da den løbske hestevogn kom i høj fart, så alle kunne komme ind til siden og i sikkerhed. Desværre nåede drengen af ukendte årsager ikke i sikkerhed.

Heste bliver irriteret af fluer
Metroxpress har fået hændelsen, der skete lige bagved Cirkusrevyens telt, bekræftet af en person med kendskab til sagen, der dog ikke ønsker at stå frem med navn. Han forklarer, at hestene på denne årstid er særligt irritable grundet varmen og de sværmene fluer. Det gør, at der skal mindre til for at få dem til at bryde ud af kuskens kontrol.

- Hestene bliver letantændelige og irriterede i varmen, når fluerne sværmer rundt om dem. Det er ligesom, vi mennesker har det med myg. Det var desværre et hændeligt uheld, og det er noget, der meget sjældent sker. Hest og kusk har det fint, men drengen måtte desværre køres til skadestuen, forklarer han.

Nu er der svar: Dette dyr maltrakterede dådyr i Dyrehaven
Nu er der svar: Dette dyr maltrakterede dådyr i Dyrehaven

Metroxpress har også været i kontakt med kusken, der førte hestevognen. Han er dog ikke meget meddelsom.

- Det rager ikke pressen, hvad der er sket. Du må finde en anden. Farvel du, lyder det, inden forbindelsen afbrydes.

Episoden i Dyrehaven kører stadig i slow motion på Jeppe Søes nethinde. Han forstår næsten ikke, hvordan drengen kunne slippe næsten uskadt.

- Jeg sagde til ham, at han var okay, hvorpå han svarede: 'Det ved jeg godt'. I min verden er det et mirakel, for jeg ser stadigvæk i slowmotion, hvordan hest og hestevogn kører over ham.

Hos Nordsjællands Politi lyder meldingen, at man ikke udtaler sig om personskader. Vagtchefen siger dog: 'Men det skulle ikke være noget alvorligt'.

Nu kan du også få p-bøder... i naturen!
Nu kan du også få p-bøder... i naturen!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Kontroversielle tweets blev...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx