Af - 10/02-14 07:00; Opdateret: 10/02-14 10:33

Akuttelefonen afviste dødssyg kvindeAkuttelefonen afviste dødssyg kvinde

Jan Jensens hustru var dødssyg, men blev afvist af Akuttelefonen. Kun ved et rent tilfælde nåede hun at få hjælp i tide.

storybild

Jan Jensens hustru var dødssyg, men blev afvist af Akuttelefonen. Kun ved et rent tilfælde nåede hun at få hjælp i tide. (Billede: Polfoto)

Var det ikke for rengøringshjælpen, kunne det være gået helt galt for Jan Jensens hustru. Da hun sidste år bliver alvorligt syg, forsøger det desperate ægtepar forgæves at søge hjælp i sundhedsvæsenet.

Akuttelefon efter fejl: God bedring!
Akuttelefon efter fejl: God bedring!

- Det begynder med blærer og smerter i munden, som vores praktiserende læge hurtigt giver op overfor og henviser til specialist i hals, næse og ører.

Her får min kone det fortsat værre, ingen behandlinger virker, og pludselig har lægerne juleferie, fortæller Jan Jensen til metroxpress.

Hemmelige numre til akuttelefon 1813 afsløret
Hemmelige numre til akuttelefon 1813 afsløret

Og den 26. december 2013 bliver Jan Jensens hustru for alvor dårlig. At spise er umuligt, blærerne breder sig til kroppen, læberne vokser sammen, alt er en stor smerte. Jan Jensen vil have sin kone indlagt og ringer til Akuttelefonen i Region Sjælland. Men sygeplejersken afviser, henviser til vagtlægen og afslutter Jan Jensens bønner om hospitalshjælp ved at knalde røret på midt i samtalen.

- Akuttelefonen er jo der, vi blev afvist. Jeg var lamslået over, at sygeplejersken lagde røret på. Og man skulle jo tro, at man kunne ringe til Akuttelefonen, når man står i sådan en akut situation.

Akuttelefon redder kvinde med hjerneblødning
Akuttelefon redder kvinde med hjerneblødning

Jan Jensen kontakter vagtlægen. Her bebrejder man ham, at problemerne ikke er ordnet hos egen læge inden jul og afviser at hjælpe hustruen, hvis kropshud nu falder af ved berøring.
I stedet kommer venner til hjælp. En vens mor gør rent i en ejendom, hvor der findes en hals-næse-ørespecialist, som indvilger i at se hustruen den 27. december.

Regionsformand overvejer politianmeldelse af læger
Regionsformand overvejer politianmeldelse af læger

- Han ser på min kone i mindre end to minutter, siger, hun hurtigst muligt skal på Rigshospitalet, og ringer med det samme og bestiller tid. Her fatter man straks mistanke til, hvad hun fejler, nemlig en akut livstruende immunforsvarssygdom, fortæller Jan Jensen:

- Opstår der en akut situation en anden gang, så kører vi direkte på hospitalet, det skal vi ikke have tilladelse til via et telefonopkald næste gang.

Læs hele Jan Jensens beretning i hans blogindlæg her.

Politiker rystet over læger: Chikanerede akuttelefon
Politiker rystet over læger: Chikanerede akuttelefon

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Venstre maler partiet grønt: 'Det er...
bt.dk
Glemte et gratis æble i sin taske: NU...
bt.dk
29-årig tv-kok Matt Campbell død...
bt.dk
Patrick Nielsen om boksebrag mod...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx