Af - 03/04-15 15:06

Caroline mobbet med hjerneskadet søster i anonym appCaroline mobbet med hjerneskadet søster i anonym app

Appen ask.fm bliver brugt til at komme med grove, personlige beskeder fra personer, der uddanner sig til at tage sig af andre mennesker.

Bildstrecke im Grossformat »

- De synes faktisk, at det var skide skægt, at jeg havde en søster, der var hjerneskadet.

Sådan lyder det fra Caroline Andersen omkring den mobning, hun er blevet udsat for gennem den sociale medie-app ask.fm, til metroxpress.

Hun oprettede en profil på ask.fm for godt og vel tre uger siden, hvor der allerede to til tre dage efter oprettelsen begyndte at komme ubehagelige beskeder fra en anonym bruger.

- Jeg har en søster, der har en hjerneskade, hvilket nogle begynder at køre på inde på ask.fm. De synes, at det er sjovt og skriver, om hun ser dum ud, og om jeg er også er det, siger Caroline Andersen, der er i gang med at tage uddannelsen som pædagogassistent i Køge, og fortsætter:

- Da jeg kommer i skole dagen efter, der viser det sig, at en af mine veninder også har fået lede beskeder, hvor hun bliver kaldt fed og ulækker. Derfor beslutter vi os for at tage fat i vores lærer, da vi mener, det er over grænsen.

Læserne reagerer: Sådan er der på ask.fm
Læserne reagerer: Sådan er der på ask.fm

- Min lærer vælger så at tage det op med klassen, hvor hun fortæller, at hvis de vidste, hvem det var, var personen blevet bortvist med det samme, fortæller den 17-årige pige fra Køge.

Kort tid efter, at det er blevet nævnt for klassen, hvor aldersspændet på holdet er fra 16 til 42, tikker en ny besked ind på ask-fm. Her står der, at de ikke får noget ud af at sige det til læreren.

Caroline Andersen er ked af de beskeder, som hun har fået. (Foto: Privatfoto)

Dermed er det et bevis på for Caroline Andersen, at det er en inde i klassen, der sender beskederne. Derfor valgte hun allerede i mandags at deaktivere sin profil efter de ubehagelige beskeder:

- Jeg synes ikke, at det er okay at blande min familie ind i det. Min søster kan jo ikke gøre for, at hun er, som hun er. Men er åbenbart nogen, som har for lidt indhold i deres liv, så de er nødt til at køre på andre.

Unge mobber anonymt gennem app: - Din farfar og storebror fortjente at dø
Unge mobber anonymt gennem app: - Din farfar og storebror fortjente at dø

- De, der har skrevet det, skal ud og arbejde med mennesker, men vælger at svine andre personer til på den måde, så vil jeg faktisk mene, at de ikke egner sig til det, lyder det fra Caroline Andersen, der opfordrer andre til at slette deres profiler på ask.fm, fordi det er muligt at skrive anonymt:

- Det skriger nærmest til, at man skal mobbe andre, når man kan gøre det anonymt.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx