Af Lars Sejr - 24/12-15 08:47

KL: Flere flygtningebørn skal i almindelige klasserKL: Flere flygtningebørn skal i almindelige klasser

Fremskrivning viser, at antallet af modtageklasser vokser. KL vil placere flere flygtningebørn i folkeskolen.

storybild

En flok børn med flygtningebaggrund på Louisiana i Humlebæk. (Billede: Polfoto/arkiv)

Det er nødvendigt at fjerne loftet på 12 elever i hver modtageklasse og samtidig placere flere flygtningebørn i klasser på landets folkeskoler.

Det mener Kommunernes Landsforening (KL), efter at en fremskrivning har vist, at antallet af modtageklasser næste år vokser markant. Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi må erkende, at vi står i en helt særlig situation, hvor der både skal penge og deregulering til, hvis man skal have chancen for at løse opgaven, siger formanden for KL, Martin Damm (V), til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Khader undrer sig over smykke-lovforslag

I dag kommer børn fra flygtningefamilier som regel i særlige modtageklasser, hvor de i løbet af et eller to år bliver forberedt på at komme ind i en almindelig folkeskoleklasse.

I 2016 forventes det, at der bliver behov for minimum 748 modtageklasser i landets 98 kommuner, hvilket er en syvdobling siden 2011, hvor der var 103.

Undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) vil ikke på forhånd love, at reglerne kan blive ændret for at imødekomme udfordringerne, så der kan komme flere end 12 elever i modtageklasserne, og flere kan blive inkluderet i klasser på landets folkeskoler.

LÆS OGSÅ: Sverige får håndsrækning fra EU til flygtningeindsats

I en skriftelig kommentar til Jyllands-Posten siger hun:

- Vi er i løbende dialog med KL om, hvordan kommunerne bedst støttes til at løse opgaven, og det er også noget af det, vi kommer til at se på i vores integrationsudspil, der kommer i det nye år, udtaler ministeren.

Tallet for modtageklasser i 2016 er baseret på regeringens forventninger om, at kommunerne næste år skal tage imod og integrere 17.000 flygtninge. Samtidig forventer regeringen, at der på grund af familiesammenføringer vil komme yderligere 1,2 personer per flygtning.

Tallet ender derfor på 37.400 nye borgere, hvor af 8976 formentlig er i skolealderen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx