Af - 09/03-16 10:58

Her er ulemperne ved at være smukHer er ulemperne ved at være smuk

Selvom der kan være mange fordele ved at være smuk, er der også en række overraskende ulemper, viser årtiers forskning.

Bildstrecke im Grossformat »

Det er ikke kun en fordel at have stået forrest i køen, når der skulle deles gode gener ud.

Selvom det kan være svært at tro, kan det nemlig give visse ulemper at være smuk.

Det fortæller Lisa Slattery Walker og Tonya Frevert, der er psykologer ved University of North Carolina i en af de mest læste artikler på BBC Future i 2015.

X Factor-finalist vinder skønhedskonkurrence
X Factor-finalist vinder skønhedskonkurrence

Psykologerne har samlet adskillige årtiers forskning omkring fordele, men også ulemper ved at være smuk.

Blandt andet viste et studie, at hvis du er smuk og skal til jobsamtale hos én af det samme køn som dig selv, kan personen tøve med at give dig en ansættelseskontrakt, hvis de tænker, du er mere attraktiv end dem.

Det skriver BBC.

10 ting du skal spise for at holde dig smuk
10 ting du skal spise for at holde dig smuk

At være smuk kan også ramme dig på din sundhed, fordi vi har en tendens til at kæde et godt udseende sammen med sundhed. Blandt andet viser forskning, at læger, når de behandlede patienter for smerte, kunne have en tendens til at tage sig mindre af attraktive mennesker.

Forskning har også vist, at mens attraktive mænd kan blive betragtet som bedre ledere, kan attraktive kvinder have sværere ved at blive hyret til topjob på grund af underliggende, sexistiske fordomme.

Miss teen: Her er Danmarks smukkeste teenager
Miss teen: Her er Danmarks smukkeste teenager

Ifølge websitet OKCupid skulle folk med mere perfekte og smukke profilbilleder desuden have en mindre tendens til at finde dates end dem, der havde mere skøre og mindre perfekte billeder - hvilket igen kan skyldes, at potentielle dates føler sig mindre intimiderede.

Allerede tilbage i 1975 viste et studie, at folk havde en tendens til at bevæge sig væk fra smukke personer, når de passerede dem. Selvom det potentielt kunne skyldes respekt, skabte det stadig en distance.

- At være attraktiv synes at give mere magt og plads, men til gengæld kan det gøre, at andre føler, at de ikke kan nærme sig personen, fortæller Frevert til BBC.

Frevert og Walker understreger, at disse opfattelser ikke har noget at gøre med vores biologi at gøre - men at det er en overfladisk opfattelse, der ligger i vores kultur.

Husker du skønheden, Bieber efterlyste? Nu overdynges hun med jobtilbud
Husker du skønheden, Bieber efterlyste? Nu overdynges hun med jobtilbud

- Vi har et sæt kulturelle idealer omkring skønhed, der kan fortælle os om nogen er attraktive - og gennem de samme idealer, begynder vi at associere det med kompetencer, siger Walker ifølge BBC.

Der er dog også gode nyheder til dig, der har et smukkere ydre end gennemsnittet. Ifølge forskningen bliver man op gennem skoletiden betragtet som mere intelligent og kompetent af sine undervisere, hvilket smitter af på både karakterer og selvtillid senere i livet.

Også på arbejdspladsen er der ifølge forskningen tendens til, at smukke mennesker tjener mere end deres mindre attraktive kolleger.

Galleri: Er Sophie den mest flittige skønhedsdronning i verden?
Galleri: Er Sophie den mest flittige skønhedsdronning i verden?


LÆS OGSÅ: WOW: Så meget tjener Cara Delevingne hver dag

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Flere nye tilfælde af frygtet sygdom...
bt.dk
Rystet Wozniacki: Publikum ønskede...
bt.dk
Mimi Jakobsen: Sømandsboss kaldte mig...
bt.dk
Skat og politiet har snuppet biler og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx