Af - 19/12-13 16:11; Opdateret: 19/12-13 16:27

Lægebesøg: Gengangere koster kassenLægebesøg: Gengangere koster kassen

En 60-årig mands 264 lægebesøg sidste år kostede skatteyderne knap 50.000 kroner. Beløbet vokser til over 33 millioner kroner, når man medtager de 3.600 danskere, der går mest til lægen.

storybild

Relativt få danskere bruger egen læge for millioner af kroner. (Billede: polfoto/arkiv)

Danskere, der går ualmindelig meget til lægen, koster de danske skatteydere dyrt. Sidste år gik en enkelt mand fra Midtjylland til lægen ikke færre end 264 gange. Det kostede skatteyderne lige knap 50.000 kroner.

Én enkelt lægekonsultation koster nemlig i gennemsnit omkring 180 kroner ifølge en oversslagsberegning, som Danske Regioner har foretaget for metroxpress.

Læge fandt voksende mælkebøtte i lille piges øre
Læge fandt voksende mælkebøtte i lille piges øre

3.600 danskere gik sidste år til egen læge mere end en gang om ugen i gennemsnit, og har tilsammen lagt beslag på over 33 millioner skattekroner.

Det er næppe alle, der har et reelt behov for så mange lægebesøg, påpeger Liberal Alliances sundhedsordfører, Simon Emil Ammiztbøll. Han og Liberal Alliance foreslår derfor, at der indføres en 'beskeden' brugerbetaling på 75-100 kroner for en lægekonsultation.

Glemte handske i maven på kvinde under operation
Glemte handske i maven på kvinde under operation

- Kronikere, der har behov for at blive fulgt tæt af deres læge, skal selvfølgelig undtages. Men en lille brugerbetaling vil kunne sortere en del af de unødvendige lægebesøg fra, hvor besøget måske har haft karakter af en kaffesnak, siger Ammitzbøll til mx.dk og påpeger, at den 60-årige mand nok ville have overvejet nogle af 264 lægebesøg en ekstra gang, hvis de havde kostet ham 100 kroner per konsultation svarende til i alt 26.400 kroner på et år.

Hver femte læge går tabt for sundhedsvæsnet
Hver femte læge går tabt for sundhedsvæsnet

Formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) mener, at der er brug for, at de kommunale sagsbehandlere kommer mere på banen, så den samme borger ikke render til lægen igen og igen.

- Jeg tror, der skal være en hotline mellem de praktiserende læger og de kommunale sagsbehandlere, sådan så de kan tale sammen om, hvad der kan gøres for at hjælpe den givne borger, i stedet for at det bare gentager sig og gentager sig, siger han til tv2.dk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Vil gå hele vejen i MMA: Jeg kan slå...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx