Af Ritzau - 26/10-16 17:10

Borgmester fortryder langsom indgriben i Tullebølle-sagBorgmester fortryder langsom indgriben i Tullebølle-sag

Mistanke om seksuel misbrug på Børnecenter Tullebølle på Langeland fik bægeret til at flyde over.

storybild

Langelands Kommune og Udlændingestyrelsen har valgt at lukke Børnecenter Tullebølle efter en række sager, hvor beboere er blevet beskyldt for at chikanere piger og begå vold mod medarbejdere. Senest er der opstået mistanke om, at to ansatte skal have begået seksuelle overgreb mod to drenge på centret. (Billede: Scanpix/Lasse Hansen)

Langeland Kommune burde have grebet ind, før det kom så vidt.

Sådan lyder det fra Langelands borgmester, Bjarne Nielsen (V), der onsdag har meddelt, at Børnecenter Tullebølle lukker inden ugens udgang.

Lukningen kommer, efter at der har været problemer med beboeres chikane af unge piger, slåskampe og ildspåsættelser.

Borgmesteren mener, at man - set i bagklogskabens lys - burde have grebet ind over for ledelsen på stedet på et tidligere tidspunkt.

- De har fået for lang snor, det må vi bare erkende. Det er også derfor, at vi nu må kigge på hele området, når vi mødes på mandag i økonomiudvalget, siger Bjarne Nielsen.

Her skal udvalget have en generel drøftelse af asylområdet og de syv centre, som kommunen driver for Udlændingestyrelsen.

Onsdag kom det frem, at to ansatte på børnecentret er blevet bortvist, fordi de mistænkes for at have begået seksuelle overgreb mod to tidligere beboere.

Det var den berømte dråbe, der fik bægeret til at flyde over for Langelands borgmester.

- Det var en af tingene, som fik min holdning til at ændre sig, samtidig med alle de andre sager, der har været, fortæller borgmesteren.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) siger, at der har manglet ledelsesmæssig fokus i den måde, børnecentret er blevet drevet på.

Det er en kritik, som gør ondt på borgmesteren, og som giver anledning til en større selvransagelse i kommunen.

- Selvfølgelig gør det ondt. Det er også derfor, at vi har indkaldt til det ekstraordinære møde i økonomiudvalget, hvor vi må kigge på os selv og spørge: Er vi gode nok? Er der ting, vi skal ændre for at sørge for, at de andre centre drives ordentligt, siger Bjarne Nielsen.

Kommunen driver tre andre centre for flygtningebørn. Her har de ifølge borgmesteren ikke været problemer af den karakter, man har set ved børnecentret i Tullebølle.

Spørgsmål: Kan du garantere, at der ikke er de samme problemer på disse centre?

- Garantere kan man aldrig. Der kan også opstå situationer og sager. Men vi har ikke haft de problemer, som vi har set med Tullebølle, siger Bjarne Nielsen.

Han siger, at det nu handler om at få udarbejdet nogle retningslinjer, så man kan undgå lignende problemer på de øvrige centre.

De 40 drenge, der bor på Børnecenter Tullebølle, vil blive fordelt på andre centre.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx