Af - 04/01-15 11:09

Danske Spil vil indføre ID-kort selvom de taber penge på detDanske Spil vil indføre ID-kort selvom de taber penge på det

Fremover skal du have ID-kortet på dig når du spiller Lotto. Sådan lyder politikernes forslag, der bakkes op af Danske Spil selv.

storybild

Danske Spil synes tvungne ID-kort er en god ide, selvom det vil koste virksomheden omsætning i sidste ende. (Billede: Polfoto)

Fremover skal du vise ID-kort når du 'better' på næste fodboldkamp eller spiller Lotto.

Det mener Venstre og Konservative efter Politiken i morges kunne afsløre at flere kriminelle udnytter Danske Spil til at hvidvaske penge. Dansk Folkeparti derimod mener at grænsen for, hvor meget man kan spille om dagen skal sættes ned fra 10.000 til 5.000.

Danske Spil udnyttes til hvidvask af sorte penge
Danske Spil udnyttes til hvidvask af sorte penge

Og nu melder Danske Spil ud at de støtter op om forslagene fra politikerne, selvom det unægteligt vil føre til en lavere omsætning.

- Der vil utvilsomt være en markant indtjeningsnedgang. Men vi vil gå lang vej for at undgå at vi bliver brugt til den her type kriminalitet, siger Thomas Rørsig, pressechef i Danske Spil til metroxpress.

Tjek din skrabekalender: Flere millioner er endnu ikke afhentet
Tjek din skrabekalender: Flere millioner er endnu ikke afhentet

Men selvom man i Danske Spil er positive overfor forslagene, så frygter Thomas Rørsigat indførelsen af for eksempel et ID-kort vil blive ligeså besværligt for brugerne som Nem-ID.

- Hvis man indfører det meget hurtigt, vil det føre til en lavere omsætning, og det kan sammenlignes lidt med NemID, der også var så besværligt at flere holdt op med at bruge det.

Apple forhindrer børn i at bruge penge på onlinespil
Apple forhindrer børn i at bruge penge på onlinespil

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx