Af Lars Dinesen - 26/11-15 18:49

Folkekirkens Nødhjælp må igen skære ned i stabenFolkekirkens Nødhjælp må igen skære ned i staben

For anden gang i år ser Folkekirkens Nødhjælp sig nødsaget til at spare. Det stopper ikke nødvendigvis her.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Borberg Thomas)

Tilbage i februar besluttede Folkekirkens Nødhjælp sig for at skære hver tiende medarbejder fra, og nu må organisationen svinge sparekniven igen.

Som en konsekvens af finanslovsaftalen mister nødhjælpsorganisationen 33 millioner kroner årligt, og det koster 65 medarbejdere jobbet.

De 45 er ansat i udlandet, og 20 af dem arbejder i København.

Generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen fortæller, at 28 af stillingerne allerede var berørt af fyringsrunden i februar.

Derfor delte de kendte en tom tallerken på Instagram
Derfor delte de kendte en tom tallerken på Instagram

- Vi lavede i starten af året en udfasningsperiode på kontorerne i Kirgistan, Honduras og Indien, så de kunne køre videre til udgangen af 2016 eller 1017. Men det bliver fremskyndet, så de nu lukker i juni næste år.

- Derudover har vi så taget yderligere et greb for at få enderne til at nå sammen, siger hun.

De fremrykkede besparelser betyder, at der ikke bliver tid til at lave den glidende udfasning, som oprindeligt var planen.

- Dermed går års arbejde tabt, fordi vi ikke får lukket ordentligt ned, og det vil selvfølgelig kunne mærkes de steder, som vi nu forlader, siger generalsekretæren.

Hun er bekymret for, om det er sidste gang, at Folkekirkens Nødhjælp skal igennem en så kraftig omgang besparelser, specielt i forbindelse med regeringens seneste meldinger i forbindelse med den europæiske flygtningekrise.

Folkekirkens Nødhjælp vil hjælpe flygtninge på tæt hold
Folkekirkens Nødhjælp vil hjælpe flygtninge på tæt hold

- Der er jo blevet åbnet op for, at hvis vi får mange asylansøgere hertil, så skal pengene tages fra de fattige i andre lande.

- Og det kan ramme hårdt, for der går rigtigt mange af dem på en enkelt asylansøger, fordi det er så dyrt at hjælpe dem her i Danmark, siger Birgitte Qvist-Sørensen.

I forbindelse med finanslovsaftalen blev udviklingsbistanden reduceret med to milliarder kroner, så den fremover udgør 0,71 procent af Danmarks BNP.

LÆS OGSÅ: Nødhjælpsorganisationer i Nepal: Akut mangel på husly

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
BT-journalist udsat for...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx