Af Lars Sejr - 27/09-15 17:56

800 nye flygtninge og migranter til Danmark på et døgn800 nye flygtninge og migranter til Danmark på et døgn

Antallet af flygtninge og migranter, der kommer til Danmark, ligger fortsat jævnt på omkring 800 i døgnet.

Bildstrecke im Grossformat »

I løbet af det seneste døgn har yderligere 800 personer passeret de danske grænser som enten flygtninge eller migranter.

Det anslår Rigspolitiet, der hver dag gør status over antallet af indrejste fra blandt andet det borgerkrigshærgede Syrien.

De 800 nytilkomne bringer antallet af flygtninge og migranter, der er rejst ind i Danmark siden søndag 6. september, op på mindst 16.800 personer.

17 syriske flygtninge dør ud for Tyrkiets kyst
17 syriske flygtninge dør ud for Tyrkiets kyst

Dermed har i gennemsnit godt 800 hver dag krydset landets grænser, siden strømmen for alvor tog til i kølvandet på de foregående ugers øgede tilstrømning længere nede i Europa.

Hos Rigspolitiet oplyste kommunikationsrådgiver Thomas Kristensen for nylig, at det fortsat primært er grænserne ved Padborg og Rødbyhavn, som er de store indrejsepunkter.

Ekspert: Lange konflikter får flygtninge til at blive
Ekspert: Lange konflikter får flygtninge til at blive

Politiet opgør antallet af indrejste fra 6. september, hvor et stort antal flygtninge og migranter for rullende kameraer stak af fra de danske myndigheder af frygt for, at de ville blive tvunget til at søge asyl her i landet.

En stor del af de tilrejsende flygtninge og migranter er rejst videre til andre lande, mens en mindre del har søgt asyl i Danmark

Selv om en stor del af de indrejsende har held til at komme ind over grænsen, så lykkes det ikke for alle.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, som varetager kontrollen i Rødbyhavn, oplyste fredag, at man siden 6. september har sendt 47 personer tilbage til Tyskland.

LÆS OGSÅ: Flygtninge finder husly i Europa via internettet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx