Af Ritzau - 11/12-16 19:29

Hundredvis af fakler minder dræbt politimandHundredvis af fakler minder dræbt politimand

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og rigspolitichefen har holdt en mindetale for dræbt betjent.

storybild

Blomster og lys torsdag morgen foran politigården i Albertslund, hvor en 43-årig politibetjent tirsdag blev skudt. (Billede: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen)

Mange hundrede mennesker er søndag aften mødt op for at minde den afdøde politibetjent Jesper Jul, der onsdag døde, efter at han dagen forinden blev skudt ned på klos hold ved politistationen i Albertslund.

Pladsen foran stationen er tildækket af tændte fakler. Ceremonien afsluttes med et fakkeloptog, men inden da er der en række taler. Talerne er blandt andre justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

- Jeg ved, at der findes ingen ord, der hjælper ret meget lige nu. Men til Jespers familie og nærmeste vil jeg sige, at mine tanker og dybeste medfølelse går til jer, siger Søren Pape Poulsen.

Ministeren kalder drabet for "komplet meningsløst" og understreger, at danskerne er taknemmelige for politiets arbejde.

- Jeg ved, at det ikke er let at være politibetjent i disse dage. Vi er så uendeligt taknemmelige for, at I betjente går på arbejde hver dag for at passe på os.

- Vi har i Danmark et helt fantastisk politikorps, der kan tale med alle borgere i vores samfund. Det er sådan, vi kender dansk politi, og det er derfor, at danskerne har så stor tillid til politiet, siger Søren Pape Poulsen.

Også rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg holder mindetale for Jesper Jul. Han siger, at det varmer ham, at så mange mennesker er mødt op for at minde politibetjenten.

- Jeg ved, at Jesper var en dygtig politimand, en rigtig god kammerat og en afholdt kollega. Det er et tab hos politiet, som ikke forsvinder. Men endnu større er tabet hos hans nærmeste, siger rigspolitichefen.

Ud over justitsministeren og rigspolitichefen taler blandt andre Jesper Juls kæreste, barndomsven og en lokal præst også ved mindehøjtideligheden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skuespiller venter barn med sin...
bt.dk
'Regnede forkert med 55.000 - ups,...
bt.dk
Ronaldo chokerer under interview: Er...
bt.dk
Én spiller tager skylden for kæmpe...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx