Af - 18/11-15 19:33; Opdateret: 18/11-15 20:12

Hjernen bag Paris-terror meldes dødHjernen bag Paris-terror meldes død

Abdelhamid Abaaoud, der menes at være hjernen bag terrorangrebet i Paris, er død, skriver Washington Post, som citerer efterretningskilder for oplysningerne.

Bildstrecke im Grossformat »
Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk sørger foran caféen Carillon restauranten Petit Cambodge i Paris. Folk lægger blomster foran koncertsalen, hvor mere end 120 personer blev dræbt fredag nat. Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Personer bliver evakueret uden for koncertsalen Bataclan Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Der meldes om mindst 120 døde. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Dræbte, gidsler og eksplosioner flere steder i Paris. Dansker fanget på stadion i Paris: Folk flygter IND på stadionet igen. Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet Ofre for angrebet ligger på fortovet

En politiaktion onsdag skal angiveligt have kostet den formodede arkitekt bag terrorangrebene i Paris fredag, Abdelhamid Abaaoud, livet. Det fortæller to unavngivne kilder ifølge Washington Post.

Mere end 100 betjente deltog i onsdagens mission i området Saint Denis i Paris. I aktionen, som tog omkring syv timer, skød en gruppe attentatmænd omkring sig og sprængte selvmordsbomber. Her blev kvinde kvinde slået ihjel, da hun detonerede en selvmordsbombe og en anden dræbt.

Det er to kriminaltekniske eksperter, som fortæller, at den anden person er Abdelhamid Abaaoud. De ønsker at være anonyme, da der endnu ikke er kommet nogen officiel udmelding fra franske myndigheder.

Hjernen bag Paris-terror meldes død
Hjernen bag Paris-terror meldes død

De to kilder har i løbet af dagen undersøgt området for politiets aktion og menes at basere deres udtalelser på DNA-beviser fundet på stedet, skriver Washington Post.

Målet for politiets aktion i lejlighedskomplekset i Saint Denis var ifølge kilder tæt på efterforskningen at forhindre endnu et planlagt angreb i finanskvarteret La Defense.

Hunden Diesel blev dræbt af terrorist: Sådan hylder politiet hunden
Hunden Diesel blev dræbt af terrorist: Sådan hylder politiet hunden

Anklagemyndigheden i Paris siger, at der i alt blev anholdt otte personer under onsdagens aktion, men det har fortsat ikke været muligt at identificere tre af dem.

- Et nyt hold terrorister blev neutraliseret, siger statsanklageren, Francois Molins, ifølge AFP.

Han siger tilmed, at Abdelhamid Abaaoud ikke er blandt de anholdte.

LÆS OGSÅ: Tidligere PET-chef: Konkrete trusler må have hævet beredskab

LÆS OGSÅ: TV: To dræbte, syv anholdte og fem sårede i stor aktion i Paris

LÆS OGSÅ: Danmark er uden undtagelsestilstand ved angreb

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medina tiltalt for kokainkørsel: Blev...
bt.dk
Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Peter Madsens dødsporno vist frem i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx