Af Fie West Madsen - 27/08-17 11:51

Katja kørte på motorvejen med sine to børn: Pludselig dumpede der noget ned fra en bro Katja kørte på motorvejen med sine to børn: Pludselig dumpede der noget ned fra en bro

Katja Nielsen var lørdag på vej hjem fra København mod Sorø med sine børn på bagsædet og sin kusine på passagersædet, da familien pludselig fik sig en voldsom forskrækkelse.

storybild

Katja Nielsen og hendes to børn Robin på fem år og Camilla på 10 år ventede i vejkanten, mens politiet lørdag afhørte  dem, efter deres bil var blevet ramt af en sten.

Ned på bilens tag dumpede en sten på størrelse med en tennisbold, som tilsyneladende kom fra den motorvejsbro, familien netop var kørt under ved Lille Skensved på det østlige Sjælland.

»Vi ser den her sten, der kommer mod os, og vi når ikke at reagere, før det bare siger knald. Vi bliver virkelig forskrækkede, og jeg kigger på forruden og ser, der ikke er sket noget, og jeg kigger rundt for at se, om der er lastbiler, om det kan være stenslag,« fortæller Katja Nielsen om den chokerende oplevelse hende og familien havde på motorvejen lørdag.

»Mine børn råber op, og jeg får sagt et eller andet, men vi er alle bare i kæmpe chok,« forklarer Katja Nielsen, der er af den overbevisning, at nogen kastede en sten mod hendes bil. Hverken hende selv eller hendes kusine nåede dog at se, om der stod mennesker og kastede noget fra motorvejsbroen.

Da der var kommet en smule ro på familien, ringede Katja til politiet, som bad hende om at køre af motorvejen, hvor en patrulje senere mødte familien. Først da Katja kom ud af bilen, så hun, at stenen havde ramt bilen lige der, hvor taget og forruden mødes - og at stenen var på størrelse med en tennisbold.

Heldigvis kom hverken Katja, hendes kusine eller hendes to børn, Camilla på 10 og Robin på fem år, noget til, men de var alle stadig rystede, da politiet kom ud til stedet for at afhøre dem om episoden.

»Det var et chok for børnene at få stenen på bilen, men det var også voldosmt for dem, at der kom politi med blå blink, så jeg måtte tage dem ud af bilen for at vise, der ikke skete noget. Men jeg rystede selv helt vildt, jeg kunne slet ikke stå stille. Også selvom der ikke skete noget,« forklarer Katja Nielsen.

Efter politiet afhøring kørte hun hjem og satte sin kusine af og hjem til Sorø for at lave mad til sine børn. Herefter besluttede hun sig for at gå til tasterne i ren chok over, at hun potentielt selv kunne have mistet livet - eller sine børn - samme eftermiddag.

'En hilsen til dig der har glemt hjernen et sted!!!! DU kunne ha været skyld i at de to børn på billedet havde mistet deres mor, eller deres mors kusine. ELLER det allerværst tænkelig selv havde mistet livet!!!!! Jeg er chokeret, rystet, ked af det og RASENDE!!!!' skriver Katja Nielsen blandt andet i opslaget, der siden lørdag aften er delt mere end 2.000 gange på Facebook.

Katja Nielsen fortæller, at hun tilbragte det meste af lørdag aften på at svare på beskeder fra folk, der sendte varme tanker i hende og familiens retning. Mest af alt håber hun dog på, at hendes historie kan få eventuelle stenkastere til at tænke sig om en ekstra gang.

»I mit hoved er det små børn, der har gjort det her, for det kan ikke være voksne menensker. Derfor håber jeg, der sidder nogle forældre, der kan fortælle, at det ikke er okay, og måske ved de, at deres børn har været på den strækning, for der skete os ikke noget, men jeg kunnne lige så vel ikke have haft mine børn i dag - eller jeg kunne selv have mistet herredømmet over bilen og andre kunne være kommet til skade,« siger Katja Nielsen og tilføjer:

»Vi er stadig rystede og chokeret, men også taknemmelige over, at der ikke skete noget.«

Katja Nielsen er meget taknemmelig over politiet behandling, som har gjort det hele lidt lettere for hendes to børn.

»Takket være politiet har de det godt, for de var meget søde, da de kom og var smilende og snakkede med dem. Jeg ikke fortalt dem om konsekvenserne, men min søn på fem år har snakket meget om, at det var nogle meget dumme mennesker, der kastede ting ned fra broen,« siger Katja Nielsen.

Hendes 10-årige datter Camilla har hørt i nyhederne, hvordan stenkast fra motorvejsbroer har været et tilbagevendende problem det seneste år.

»Hun siger ikke så meget, men jeg kender hende godt nok til at vide, at hun ved, hvor slemt det kunne være gået, men hun prøver at holde faceaden for sin lillebror, hun er meget moden,« fortæller Katja Nielsen.

Midt- og Vestsjællands Politi bekræfter over for BT, at man lørdag har været ude ved en bil, der blev ramt af en sten. Politiet har dog ikke nok beviser til, at man kan bekræfte, at en sten rent faktisk er blevet kastet fra motorvejsbroen.

»Vi kan konstatere en sten har ramt taget, formentlig på størrelse med tennisbold, man vi kan ikke være sikre på, at nogle har kastet en sten. Der er ikke set nogle personer, der kan løfte sagen, så det kræver, at der er vidner, der melder sig på den ene eller anden måde,« forklarer vagtchef Thomas Jørgensen, der opfordrer eventuelle vidner til at kontakte politiet.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx