Af MATHIAS TUXEN - 10/06-17 13:05

Efter skybrud og torden: DMI klar med ny nedslående prognose - Sådan bliver vejret de næste 10 dageEfter skybrud og torden: DMI klar med ny nedslående prognose - Sådan bliver vejret de næste 10 dage

En dansk sommer, som vi kender den.

storybild

I de sidste par dage har vejrguderne ikke just set sig milde på Danmark. En hel måneds regn væltede ind over landet på kun et enkelt døgn. Meldingerne har lydt på skybrud, hundredvis af lynnedslag og drivvåde festivalgæster på Northside i Aarhus.

Lørdagen byder heldigvis på tørvejr og en vejrudsigt, hvor solen dominerer det meste af en vindstille dag. Det nedslående “sommervejr” ser dog desværre ikke ud til helt at forlade os endnu.

»Ja… så sker der det, at der kommer nyt regnvejr søndag. Det kommer allerede indover nordvestjylland i nat. Det ser ud til, at søndag formiddag bliver våd for aarhusianerne og det nordlige Danmark. I resten af landet bliver goderne ulige fordelt, hvor de fleste steder får tørvejr med lidt skyer, mens andre får op over 20-23 grader,« forklarer Thyge Rasmussen, vagthavende meteorolog ved DMI.

I spritnye vejrprognoser tegner der sig heller ikke et mere opmuntrende billede af næste uges vejrudsigt, som viser svingende temperaturer.

»De nye prognoser viser ikke noget stabilt sommervejr de næste 10 dage. Det bliver typisk dansk vejr, hvor det skifter meget. I næste uge får vi gode dage med over 20 grader, men også blæsende regnvejrsdage med temperaturer ned til 15 grader,« siger Thyge Rasmussen, vagthavende meteorolog ved DMI.

Mandag og tirsdag: Temperaturen kommer ikke meget over 18 grader på en dag med frisk vind fra vest og enkelte byger.

Onsdag: Det bliver lidt varmere med op til 20 grader, men der vil stadigvæk være en del skyer - dog uden vind.

Torsdag: Det bliver den absolut bedste dag på ugen, hvor temperaturen sniger sig helt op til 22-23 grader.

Fredag: Det bliver i forlængelse af torsdagen også en ganske pæn dag med over 20 grader.

Lørdag og søndag: Her går det ned af bakke igen. Det bliver en blæsende dag med blæst, byger og temperaturen falder til 18 grader.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx